UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-28 19:58

DEAC–Sopron finálé lesz az U20-as férfi országos döntőben

Az elődöntőben a Budapesti Honvédot legyőző házigazda DEAC KA, és a Falco Szombathelyt felülmúló Sopron KC vívja a szombati finálét a Debrecenben zajló U20-as férfi kosárlabda országos döntőben.

Pénteken az elődöntőkkel folytatódott az U20-as férfi kosarasok nyolcas döntőjének programja Debrecenben. Az első elődöntőben a DEAC és a Budapesti Honvéd volt érdekelt. A meccs nagy részében a fővárosiak vezettek, és hatpontos előnnyel fordulhattak rá a negyedik negyedre, amelyben viszont a hazai debreceniek fordítani tudtak: 24–11-re megnyerték az utolsó tíz percet, minek köszönhetően 71–64-es győzelmet arattak, és kiharcolták a döntőbe kerülést.

A másik finalista helyéért a Falco Szombathely és a Sopron KC csapott össze. Némileg hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második elődöntő is: az első félidőben a vasiak akarata érvényesült (24–18), viszont a második húsz perc ezen a meccsen is jelentős fordulatot hozott, csak ezúttal nem a negyedik, hanem a harmadik negyedben, amelyet a Sopron 26–15-re hozott le, és megfordította az állást. A végjátékban már nem változott a vezető szerepe, a Sopron végül magabiztosan, 65–50-re nyert.

Így szombat délután DEAC–Sopron döntőt rendeznek az Oláh Gábor utcai csarnokban.

Az 5-8. helyért zajló helyosztók első körében a MAFC 74–69-re verte az NKA Pécset, míg a Kecskeméti TE 52–44-re diadalmaskodott a PVSK felett.

(Kiemelt kép forrása: DEAC)