UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-05-03 17:49

Nileborg Krisztián ezüstérmet szerzett a jereváni ifjúsági Eb-n

Nileborg Krisztián kiélezett meccsen kikapott a 71 kilogrammosok döntőjében a jereváni ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon, így ezüstéremmel térhet haza a kontinensviadalról.

Szerdán a leánydöntők egy arany- és három ezüstérmet hoztak, amik után a fiúmezőny legjobbjain volt a sor, hogy összemérjék az erejüket a fináléban a jereváni ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon. Az esemény utolsó programjában egy magyar fiatalnak szurkolhattunk: a 71 kilósok között az elsőéves Nileborg Krisztián igyekezett ismét korosztályos kontinensviadalt nyerni, hiszen tavaly a juniorok Eb-jén állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Ellenfele az orosz Varakin volt, az összecsapás pedig döntőhöz méltó bunyót hozott. A kiélezett csata első menetét Nileborg nyerte, ötből négy pontozó őt látta jobbnak a három percben. A második felvonásban még szorosabban alakult a párharc, mindkét versenyzőnek voltak szép találatai, a bírók pedig végül 3:2-re az oroszt hozták ki győztesnek, így minden az utolsó meneten múlott. A bokszolók a korábbiakhoz hasonlóan fej-fej mellett haladtak, mutatós akciók és jó védekezések egyaránt előfordultak; Nileborg sikere hajszálon múlt, de végül Varakin kezét emelték a magasba, így a Strong Hand fiatalja ezüstéremmel bővítette az éremkollekcióját, jövőre pedig ismét megcélozhatja az ifjúsági Eb dobogójának legfelső fokát.

A jereváni korosztályos kontinensviadal ezzel véget ért a magyar csapat számára, amely

az előzetes várakozásokat túlteljesítve hét érmet (egy arany, négy ezüst és két bronz) gyűjtött Örményországban.

(Kielmelt képünkön: Nileborg Krisztián Forrás: MÖSZ)