UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-05-04 14:09

Stabil lábakon áll a Ledényi Judo Iskola utánpótlása, mindez nemzetközi sikerekkel is párosul

Némi meglepetésre a Ledényi Judo Iskola versenyzői zártak az összesített éremtáblázat élén a 23 ország 200 egyesületét felvonultató 36. Budapest-kupa rangos nemzetközi mezőnyében.

Ahogyan beszámoltunk róla, óriási részvételi rekord született a közelmúltban a Megyeri úti UTE Jégcsarnokban megrendezett 36. Budapest-kupa nemzetközi cselgáncsversenyen. Összesen négy kontinens 23 országának 1860 versenyzője vett részt a rangos viadalon, amelyen a fiatalok négy korosztályban (U13, U15, U18 és U23) mérték össze a tudásukat. A kétnapos versenyen végül jó néhány magyar siker született, mi több, az egyesületi rangsorban is hazai csapat, méghozzá a Ledényi Judo Iskola végzett az első helyen, miután Ledényi Levente és Szabó Krisztián tanítványai 11 éremmel, közte négy arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zártak.

Nagyon sok embernek meglepetést okoztunk a Budapest-kupán elért első helyünkkel, ám titkon azért mi bíztunk a hasonló jó szereplésben. Ráadásul reálisan nézve még pár érmet benne is hagytunk,

hiszen például a serdülőkorú Gál Kristófot – aki második lett az ifik között – nem indítottuk el a saját korosztályában. A serdülő magyar bajnok, ifik versenyében ezúttal ötödikként záró Pajerich Annának az U15-ösök mezőnyében sajnos most nem jött ki a lépés, szóval még akár további három-négy érmet is nyerhettünk volna. Ugyanakkor mindent egybevéve, persze nincs okunk a panaszra” – mondta Ledényi Levente, a budakalászi klub elnöke és egyben vezetőedzője az Utánpótlássportnak.

A Ledényis fiatalok közül Maróti Patrik (60 kg; U18-as korosztály), Raffay Zsófia (50 kg; U13), Paár Viktória (52 kg; U23) és Hernádi Csanád (60 kg; U15) szerzett aranyérmet Újpesten.

„A mostani verseny után is sokan megkérdezték tőlünk a szülők: mitől működik ilyen jól a munka nálunk? Erre csak annyit szoktam mondani, mert

Szabó Krisztián edzőkollégámmal közösen nekünk ez nemcsak munka, hanem a hivatásunk is, szenvedéllyel tesszük a dolgunkat.

Természetesen, ehhez kellenek ilyen tehetséges és szorgalmas gyerekek is, akik imádják ezt a sportágat, és napról napra keményen készülnek.”

Forrás: Ledényi Judo Iskola

Az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan a klub dzsúdósai idén is képviseltetik magukat a közelgő korosztályos világversenyeken. Erre a legnagyobb esélye Dobos Leventének (+100 kg) lehet a juniorkorosztályban.

Levi nagyon jól kezdte az évet, elsőéves juniorként a lignanói Európa-kupán rögtön ezüstérmes lett. Ráadásul tavaly novemberben utolsóéves ifiként már a felnőtt csapat Eb-n is részt vehetett, és nem vallott szégyent, sőt meccseket nyert, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatal magyar csapat végül az ötödik helyen végzett.

Maróti Patrik szintén remek formában versenyez az ifik között. Korábbi tanítványomat, a korosztályos vb-ezüstérmes Kollár Sebestyént is legyőzte például a februári ifi ob döntőjében. Emellett bízunk benne, hogy Botzheim Bodza idén is kiharcolja az ifjúsági Eb- és vb-indulást, míg a nemrégiben súlycsoportot váltó Raffay ikrek is ígéretes formát mutatnak, Barnabás és Levente nemzetközi szinten is egyre jobban teljesít.”

(Kiemelt kép forrása: Ledényi Judo Iskola)