UtánpótlásSport
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-05-06 20:56

Eddig nem látott nagy dobásokra készülnek Hevesen

A gyerekeket is bevonva rendezi meg Heves városa az első nemzetközi atlétikai versenyét, amelyen a gerelyhajítás és a súlylökés kerül reflektorfénybe.

Május hetedikén, vasárnap Heves városa színvonalas atlétikai versenynek, dobógálának lesz a házigazdája.

Az első Heves-kupán több ország legjobb férfi súlylökőit és gerelyhajítóit figyelhetik élőben az érdeklődők. Súlylökésben többek között Kovács László, Tóth Balázs és a többszörös szlovák bajnok Baran Andrian is indul, a gerelyhajító-mezőnyben pedig Kovács Noel, a szlovákok kétszeres bajnoka, Barton Ondrej vagy a háromszoros montenegrói bajnok Amir Papazi is ott lesz.

A helyiek eddig nem láthattak még hasonló eseményt Hevesem, a város az első nemzetközi atlétikai versenyét rendezi. A Hevesi SE elnöke, Kovács Gyula ezért fontosnak tartja, hogy a viadal megszólítsa a fiatalokat is.

„A programban amatőr súlylökő és gerelyhajító verseny is szerepel, és szerettük volna a gyerekeket is bevonni. Számukra felvezető versenyeket rendezünk. Kilenc, tíz, tizenegy éves gyerekek mérik össze a tudásukat 60 és 600 méteren, kislabdahajításban, valamint távolugrásban. Remélem, többen is kedvet kapnak az atlétikához. Színvonalas versenyekre és sok érdeklődőre számítok” – mondta.

A hevesi dobóatléták egyébként az Ikarus BSE színeiben versenyeznek, és így lesz ez vasárnap is.

I. HEVES-KUPA
A program (május 7.)

13:00 Megnyitó
13:10 Gyermekverseny
14:00 Amatőr súlylökő verseny
14:30 Nemzetközi súlylökő verseny
15:20 Amatőr gerelyhajító verseny
15:50 Nemzetközi gerelyhajító verseny
16:50 Eredményhirdetés gyermek, amatőr, nemzetközi

(Kiemelt képünkön: Kovács Gyula edző és gerelyhajító fia, Noel is készül a vasárnapi versenyre Fotó Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap)