UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-05-06 18:02

Péter Arnoldnak bejött a klubváltás, és ezt az U17-es válogatottban is bizonyította

Bár az U17-es fiú röplabda-válogatottnak végül nem jött össze az Eb-kijutás a portugáliai selejtezőkön, a magyar csapat legjobb pontszerzőjeként a székesfehérvári Péter Arnold minden meccsen remekelt. A válogatottbeli feladatok után – a klubidény végéhez érve – a fiatal szélső ütő az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia színeiben két korosztályban is országos döntőre készülhet csapatával.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Bodonyi Ákos vezette magyar válogatott három vereséggel csoportja negyedik helyén fejezte be az U17-es fiú röplabdázók portugáliai Európa-bajnoki selejtezőtornáját, így nem jutott tovább a kvalifikációs szakasz második köréből. A mieink közül mindhárom találkozón

Péter Arnold szerezte a legtöbb pontot: 18, 12, és 16 ponttal zárt – sorrendben – a törökök, a portugálok és finnek ellen, ráadásul mindezt a nemzeti csapat legfiatalabb tagjaként, még csak 14 esztendősen.

„Én mindenképpen szerettem volna továbbjutni, igyekeztem is megtenni mindent ezért, de összességében úgy éreztem, a csapatunk nem hitte el igazán, hogy kijuthat az Eb-re, fejben nem voltunk egyben. A házigazda portugálok ellen pedig a viszonylag sok hazai szurkoló miatt kicsit meg is illetődtünk, nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani sajnos – mondta az Utánpótlássportnak az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ígéretes szélső ütője, aki tavaly nyáron igazolt Székesfehérvárra a Dabronc-Marcal Völgye Egyesülettől. –

Szerencsére sikerült sokat fejlődnöm az első fehérvári évadomban, főleg technikai téren, és ez a nyitásomban érződik leginkább, egyértelműen abban léptem előre a legnagyobbat az elmúlt egy évben. A válogatottban nyújtott teljesítményem kapcsán is rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, aminek nagyon örültem, jó megerősítés volt.
Péter Arnold Forrás: CEV

Miután a válogatottban jó teljesítménnyel vétette észre magát, Péter Arnold klubjában is hasonló formában folytatná a bajnoki évad záró szakaszához érve. A 2008-as születésű reménység csapatával az U17-esek és az U15-ösök mezőnyében is bejutott a korosztályos országos döntőbe, amelyet május végén, illetve június elején rendeznek meg.

Célunk a bajnoki cím, mindkét korosztályban.

Az U15-ösök között sikerült két győzelemmel zárni a középszakasz utolsó fordulóját, így negyedik helyen jutottunk be a hatos döntőbe, míg az U17-es bajnokságban jelenleg az élen állunk, de még két forduló hátra van a középszakaszból, viszont a döntős helyünket már korábban sikerült bebiztosítani. Mindkét korosztályban komoly esélyünk lehet az aranyra is, de jelen állás szerint a kettő közül az idősebbek között van nagyobb sanszunk.”

(Kiemelt kép forrása: CEV)