UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-05-09 09:02

Botyánszki Fanni jókora szintet lépett az NB I-es szereplésnek köszönhetően

A 17 éves, korosztályos válogatott röplabdázó, Botyánszki Fanni is oroszlánrészt vállalt a kizárólag utánpótláskorúakkal felálló Vasas SC NB I-ben megszerzett, bravúros bronzérmében. A felnőttmásodosztályban mutatott ígéretes teljesítménye után a fiatal szélső ütő a nyáron a válogatott színekben is bizonyítana: a részben hazai rendezésű U19-es vb, illetve az EYOF várhat rá.

Mint arról beszámoltunk, a Vasas SC női röplabdacsapata felülmúlta az előzetes várakozásokat az NB I-ben: Kőnig Gábor – 16-18 éves játékosokból álló – együttese bronzérmet szerzett a másodosztályban. Az óbudaiak fiókcsapatának jó szerepléséhez a 17 éves Botyánszki Fanni is nagyban hozzájárult: Jámbor Cecília mögött csapata második legjobb pontszerzőjeként összesen 172 ponttal zárta az évadot (szettenként 3,2).

Úgy érzem, hatalmas fejlődésen mentem keresztül az NB I-es szereplésnek köszönhetően. Óriási élmény volt, hogy ilyen fiatal csapattal harmadik helyet értünk el. A bajnokság elején még nem gondoltuk volna, hogy képesek lehetünk akár érmet szerezni.

A szezon előrehaladtával meccsről meccsre éreztük, hogy lehet keresnivalónk, és tényleg felnőttünk a feladathoz. Ugyanakkor hullámvölgyektől sem volt mentes a szezon, ami persze természetes is, hiszen mégiscsak felnőttmezőnyről beszélünk, nem mindig sikerült a legjobbat nyújtanunk, viszont amikor pedig elkaptuk a fonalat,

akadt több olyan pillanat is, amikor azt éreztem, szinte szárnyalunk

– mondta Botyánszki az Utánpótlássportnak.

Botyánszki Fanni sűrű nyár elébe néz a korosztályos válogatottakban Forrás: CEV

A klubszezon végeztével a szélső ütő reménység már a válogatott feladatokra fókuszál, amelyekből bőven akad majd neki idén nyáron:

augusztusban a magyar-horvát közös rendezésű U19-es világbajnokságon, júliusban a maribori EYOF-on szerepelhet,

míg a kettő között még korosztályos Európa-bajnoki selejtezők is várnak rá.

„Az NB I-es bajnokság befejeztével rövid pihenőt kaptunk, ám ebben az időszakban sem igazán állhatunk le az edzésekkel, nem eshetünk ki a ritmusból, mivel hamarosan kezdődik a válogatott-edzőtábor. Hosszú nyár elébe nézünk, de nagyon izgatottan várom. Mindent meg fogunk tenni a lányokkal, hogy minden tornán a maximumot kihozzuk magunkból, és a lehető legjobb eredményt érjük el.

Nyilván, a legfontosabb esemény a világbajnokság lesz, amely óriási lehetőség előttünk, ráadásul hazai pályán. A világ legjobbjaival mérkőzhetünk meg, és ez már önmagában rendkívül motiváló.

Igazából nekünk nincs veszteni valónk ebben az elitmezőnyben, csak nyerhetünk, olyan tapasztalatokat szerezhetünk, amelyekből csak profitálhatunk.”

(Kiemelt kép forrása: Vasas SC)