UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-05-11 14:48

„Nem kételkedtem magamban" – Özbas Szofi a felnőttvébé-bronzérem után

A 21 éves cselgáncsozó, Özbas Szofi (63 kg) örömittasan nyilatkozott a dohai felnőtt-világbajnokságon nyert bronzérme után.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Budapesti Honvéd 21 esztendős versenyzője, Özbas Szofi bronzérmet szerzett a 63 kilósok között a katari fővárosban zajló olimpiai kvalifikációs, felnőtt cselgáncs-világbajnokságon. Toncs Péter tanítványa így értékelt a nagyszerű sikert követően.

Azon kívül, hogy érem került a nyakamba, az volt a legjobb érzés a mai napon, hogy nem kételkedtem magamban, éreztem azt a nyugalmat, amit ilyen nagy világverseny előtt nehéz elérni

 – mondta Özbas az M1 aktuális csatornának.
    
Kiemelte, hogy végig koncentráltan cselgáncsozott, és bár a holland Joanne van Lieshouttal szembeni negyeddöntős vereséget nagyon sajnálta – ráadásul utána a karja is fájt –, a koszovói Laura Fazliu vigaszágas legyőzése nagy lendületet adott neki a bronzmérkőzésre.
    
„Elfáradtam a nap végére, de tisztán emlékszem az utolsó akciómra a bronzmeccs végén. Már az eggyel korábbi dobásnál is azt reméltem, megvan a győzelem, de nem bánom, hogy csak később jött össze. Annyira koncentráltam, hogy amikor láttam, csak vazaarit kaptam az akciómra, vissza akartam ugrani az ellenfelemre, mert hirtelen nem tudtam, hogy már a hosszabbításban vagyunk, ahol minden pontszerzés automatikusan győzelmet jelent” – fogalmazott Szofi, aki ezzel az éremmel sokat előre lép majd a világranglistán, ami a jövő évi olimpia sorsolása miatt nagyon fontos.

(Kiemelt képen: Özbas Szofi és Braun Ákos női szövetségi kapitány a háttérben Forrás: IJF)