UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-05-13 17:54

Szilágyi Áron tőrben nyert bronzot a diákolimpián

A tőrözők között bronzérmet szerző, 10 éves Szilágyi Áron volt a vívó diákolimpia nyitónapjának egyik színfoltja.

Nagyjából háromezer gyerekkel zajlik a fővárosi BOK-csarnokban a vívók diákolimpiája, amely egyben a VI. Sulivívó Találkozó is. A fiatalok 46 pástot népesítenek be, és küzdenek a minél jobb eredményekért. Az első napon igencsak felkapták fejüket azok, akik hallották, ahogyan a helyi műsorközlő az egyik pástra szólítja Szilágyi Áront

Többen már csak a név miatt is közelebb húzodtak az összecsapáshoz, és figyelték, ahogyan a szőkésbarna, pirospozsgás arcú kisfiú sisakot húz, majd ügyesen forgatva fegyverét legyőzi az aktuális ellenfelét.

A kis Szilágyi Áron 10 éves, és – a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó klasszissal ellentétben – tőröző.
A bronzérmes Szilágyi Áron büszkén állt a háromszoros olimpiai bajnok névrokonának posztere elé Forrás: Magyar Vívószövetség

Ráadásul ígéretes, hiszen a diákolimpián végül az elődöntőig jutott, és az Újlak Utcai Általános Iskolát képviselve felállhatott a dobogó harmadik fokára. Az éremnek nagyon örült, és sikere után lelkesen ecsetelte az Utanpotlassport.hu-nak, hogy:

„Nagyon szeretem a diákolimpiát! Tavaly hetedik lettem, és most szerettem volna jobb eredményt elérni. Örülök, hogy sikerült, és bronzérmet nyertem. Sokat járok Fülöp Mihály-versenyekre, és már országos bajnokságokra is elvittek. Igaz, hogy még sokszor kikapok, de ez nem baj, mindig megyek tovább!”

A reménység – aki klubszinten a Ludovika SE-ben Mazza Lorenzo szakmai felügyelete mellett edződik – a nevéből adódó népszerűségét sem hagyta szó nélkül.

„Elsős koromban kezdtem a vívást. Amikor a tanárnőm, Goóg Anita meglátta a nevemet, egyből mondta, hogy: ebből a gyerekből vívó lesz! Az osztályunkat elvitte a Törekvésbe, kilencen kezdtünk ott, de már csak hárman vívunk. Én nagyon szeretem ezt csinálni, és nem gondolnám, hogy bármikor is magamtól abbahagyom.

Az edzőm azt mondja, hogy mindig is a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronhoz fognak hasonlítani, de én ezt nem bánom.

Abban biztosan hasonlítunk, hogy én is olimpiai bajnok szeretnék lenni.”

JÖN, JÖN, JÖN!
Hogy csinálták ők, akik eljutottak a világsikerekig? Szilágyi Áron lesz az első vendége az UP Sport új, Így lettünk bajnokok című interjúsorozatának, amelyben klasszis sportolóink beszélnek gyermek- és fiatalkorukról. Május 15-től a Youtube-on! 

Iratkozz fel a csatornánkra, hogy ne maradj le:
https://www.youtube.com/@UP_Sport/videos

(Kiemelt képünkön: Szilágyi Áronnak jár a puszi a büszke anyukájától Forrás: Magyar Vívószövetség)