UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-05-13 15:27

Szimcsák Mira 15. lett az olaszországi nyílt vízi Európa-kupa-versenyen

Egyedüli magyarként a 19 éves Szimcsák Mira indult szombaton a felnőtt nyílt vízi úszók Európa-kupa-sorozatának második állomásán, az olaszországi Piombinóban, ahol a 15. helyen zárt.

A Jövő SC 2004-es születésű versenyzője, Szimcsák Mira úgy végzett a 15. helyen az Európa-kupa idei második versenyén, hogy nem akármilyen előzmények után indulhatott a piombinói 10 kilométeres viadalon.

A hazai szövetség, a MÚSZ honlapjának beszámolója szerint egy nappal a rajt előtt még vizsgázott: pénteken délelőtt 8 és 11 óra között az angol érettségin volt jelenése. Az iskolából szinte egyenesen a reptérre száguldott, s átszállással késő este érkezett meg a tengerparti olasz városba. Ott szombat reggel hat órakor kelt, majd – anélkül, hogy akár csak egyszer is edzett volna – 9.35-kor már a verseny startjának színhelyén várta az indítást. Egyike lett annak a 22 hölgynek, akik végig úszták a 10 kilométert, miközben harmincnál (!) is többen feladták az erőpróbát az embert próbáló körülmények miatt.

Ő nem így tett, hanem megküzdve az elemekkel, teljesítette a penzumot, és 2:03:55.8 órás teljesítménnyel, 1:50 perccel a győztes mögött csapott célba 15.-ként.

Egyetérthetünk a szövetségi tudósítás záró gondolatával: igazi hőstett volt így leúszni a távot.

(Kiemelt kép forrása: MÚSZ)