UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-05-14 18:14

Az FTC nyerte a fiú ifjúsági bajnokságot

Meglepetésre az FTC fiataljai nyerték a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság margitszigeti nyolcas döntőjét.

A Ferencváros 13–12-re legyőzte az UVSE-t a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság margitszigeti nyolcas döntőjének fináléjában, így 2021 után ismét bajnoki aranyérmet szerzett a korosztályban. 

A Szűcs Levente által irányított FTC nagyszerű formát mutatott a háromnapos minitornán, és már azzal sokakat meglepett, hogy a negyeddöntőben ötméteresekkel nyert a remek erőkből álló, címvédő KSI ellen. A zöld-fehérek aztán az elődöntőben a Szegeden jutottak túl, majd a döntőben a trófea másik fő várományosa, a Vincze Balázs edzette UVSE ellen is nyerni tudtak.

Az FTC nyerte a fiú ifjúsági bajnokságot Forrás: FTC Vízilabda/Facebook

 A döntő a várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát hozott. A felek fej-fej mellett haladtak sokáig, ám a harmadik negyedben az FTC 10–7-re elhúzott. A házigazda UVSE visszazárkózott 12–12-re, ám az utolsó gólt a zöld-fehérek jegyezték, és 13–12-es sikerrel nyerték meg a bajnokságot. Az aranyért vívott összecsapáson az FTC-ből Simon Sebestyén, az UVSE-ből Tamás Kevin jutott hat gólig.  

A bronzéremnek végül a Vasas fiataljai örülhettek, miután a harmadik helyért 10–8-ra múlták felül a szegedieket. 

Az FTC bajnokcsapata: 
Játékosok:
Aksentijevic Luka, Bakulya Bence, Balla Ferenc Pál, Bella Csanád, Csőszi Kristóf, Deák Gergő, Fülöp Domonkos Benedek, Haverkampf Bence, Kiss Bence, Kovács Mátyás, Losó Zsombor, Lugosi Csongor, Macskási Levente, Medvegy Tamás, Paján Viktor Bátor, Pápai Márton, Paróczi Gergő Ádám, Rausch Ákos, Simon Sebestyén Gergely, Szőke Benedek, Szöllősi Nándor, Tóth Artúr, Varga Vince Dániel, Veres Huba, Zeman Márton. Edzők: Szűcs Levente, Nyéki Balázs, Felkai Mátyás 

(Kiemelt képünkün: a bajnokcsapata öröme a döntő után Forrás: FTC Vízilabda/Facebook)