UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-05-15 12:13

Három magyar siker a Dunakeszin rendezett juniortornán

Három magyar elsőség született a Dunakeszin rendezett J60-as ITF-juniorversenyen: Kincses Kolos egyesben tudott nyerni.

A teniszezők Dunakeszin rendezett J60-as ITF-juniorversenyén a fiúk között Kincses Kolos győzött egyesben. A fiatal sorozatban a harmadik viadalán sem talált legyőzőre, a budapesti és a barcelonai U16-os nemzetközi tornát követően most megszerezte első tornagyőzelmét az ITF junior touron is – számol be a hazai szövetség közösségi oldala.

Kincses Kolos egyesben nyert Dunakeszin Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

A 6. kiemelt magyar az első fordulóban szetthátrányból állt fel, majd mindezt az elődöntőben is megtette, a fináléban pedig Hornung Gábor ellen nyert 6:1, 6:3 arányban.

A duplázás Kincsesnek nem sikerült. A páros versenyszámban ugyanis a szlovák Norman párjaként 6:4, 6:4-re kikapott a Bakonyi Dávid, Jilly Ádám kettőstől, amely már a harmadik ITF juniortorna-győzelmét aratta együtt.

A lányok egyéni versenyében nem jutott magyar a négy közé, párosban azonban Bíró Melinda és Molnár Kitti diadalmaskodott. Az 1. kiemelt páros nem vesztett szettet a tornán, a döntőben pedig 6:1, 6:1-re verte a Dvorackova, Zimanyi cseh kettőst. Bíró így a negyedik, Molnár pedig a második páros trófeáját szerezte meg a 2023-as szezonban.

(Kiemelt kép forrása: Magyar Tenisz Szövetség)