UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-16 12:13

Ezernégyszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 31. fordulójában

A labdarúgó NB I 31. fordulójában összesen 1479 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; kilenc klubban huszonnégy ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 31. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: huszonnégy játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

Szombaton a Vasas és a Zalaegerszeg bajnokiján (1–1) az angyalföldiek kezdőként vetették be az FTC-től kölcsönvett Iyinbor Patrickot. A belső védő az InStat-index teljesítménymérő alapján a mezőny legjobbja volt 261-es értékkel – passzainak 85 százléka volt pontos, egy kulcspasszt adott, párharcainak 81 százalékát vívta meg sikerrel, fejpárbajainak háromnegyedét megnyerte, három jó csele, kilenc labdaszerzése és négy labdavesztése volt (abból három a saját térfelén). A jobb oldali középpályásként bevetett Szilágyi Szabolcs passzainak 89 százaléka volt pontos, párharcainak 17 százalékát nyerte meg, egy jó csele volt két labdaszerzés és négy labdavesztés mellett (abból kettő a saját térfelén). A vendégeknél gólpasszal jeleskedett Kovács Barnabás, aki belső középpályásként egy lövéssel próbálkozott, passzainak 83 százaléka volt pontos, párharcait 36 százalékban nyerte meg, egy jó csele, egy szerelése, tíz labdaszerzése, illetve két labdavesztése volt.

A zalaiak egyetlen gólját Németh Dániel szerezte.

A bal oldali támadó két lövéssel kísérletezett, passzainak 56 százaléka volt pontos, párharcainak a harmadát nyerte meg, emellett egy sikeres csele volt. Jobb oldali szélsőt játszott Szalay Szabolcs, három lövése volt, passzainak 81 százaléka volt pontos, egy jó beadása volt, párharcainak 42 százalékát nyerte meg, háromból egy csele jött be.

A Debrecen és a Bp. Honvéd meccsén (0–0) a hazaiak nem vetettek be magyar utánpótláskorút. A kispestieknél belső védőként játszott Szabó Alex, aki 88 százalékban nyerte meg a párharcait, passzainak 64 százaléka volt pontos, mindkét fejpárbaját megnyerte, egy jó csele volt, tizenháromszor szerzett és hatszor vesztett labdát (abból háromszor a saját térfelén). Jobb oldali szárnyvédőként vetették be Eördögh Andrást, aki 55 százalékban passzolt pontosan, egy kulcspasszt adott, egy sikeres beadást könyvelhetett el, párharcainak 56 százalékát megnyerte, hat szerelése, öt labdaszerzése és hét labdavesztése volt (abból kettő a saját térfelén). A bal oldali támadóként szerepeltetett Kocsis Dominik egy lövéssel próbálkozott, passzainak 71 százaléka volt pontos, párharcainak 31 százalékát nyerte meg, hatból három csele jött be. Jobb oldali támadót játszott Kerezsi Zalán, akinek három lövése volt, passzainak 73 százaléka volt pontos, párharcainak 38 százalékát nyerte meg, öt cseléből kettő volt sikeres. Csereként állt be Átrok Zalán, ám sem ő, sem a hajrában bevetett Keresztes Noel nem tudott érdmben hozzátenni csapata játékához.

A Kecskemét és a Ferencváros rangadóján (2–0) a hazaiak bal oldali támadójaként kezdett Horváth Krisztofer, a Torino kölcsönjátékosának öt lövése és két pontos beadása volt, passzainak 74 százaléka volt pontos, egy kulcspassz fűződik a nevéhez, párharcainak a felét nyerte meg, ötből három cselével verte át az ellenfelet. A hajrában becserélték Katona Bálintot, az FTC-től kölcsönvett támadót is. A bajnoki címet már a mérkőzés előtt bebiztosító vendégeknél Baráth Péter védekező középpályást játszott, a DVSC-től kölcsönvett játékos passzainak 81 százaléka volt pontos, párharcainak 83 százalékát nyerte meg, egy sikeres csele, illetve két labdaszerzése volt. A csereként bevetett Lisztes Krisztián jobb oldali szélsőként futballozott, lövéssel nem próbálkozott, passzainak 69 százaléka volt pontos, párharcainak 53 százalékát megnyerte, hét cseléből három jött be. 

A Mezőkövesd és a Paks találkozóján (6–1) a házigazda jobbhátvédje Kállai Kevin volt, passzainak 61 százaléka volt pontos, párharcainak a harmadát nyerte meg, egy szerelése, öt labdaszerzése és hat labdavesztése volt (abból három a saját térfelén). Lehoczky Roland jobb oldali középpályásként kapott lehetőséget, egy kapura lövése volt, passzainak 57 százaléka volt pontos, párharcainak 43 százalékát megnyerte, egy szerelése, nyolc labdaszerzése, illetve hét labdavesztése volt (abból egy a saját térfelén). A hajrában beállt Baranyai Nimród jobbhátvédként. A vendégeknél Vas Gábor csereként állt be, a védekező középpályás passzainak 65 százaléka volt pontos, párharcainak 38 százalékát nyerte meg, négy labdaszerzése, két szerelése és öt labdavesztése volt (abból egy a saját térfelén).

A Kisvárda és az Újpest mérkőzésén (2–0) a hazaiak nem vetettek be magyar utánpótláskorút. A vendégeknél bal oldlai szélsőt játszott Mucsányi Márk, passzainak 89 százaléka volt pontos, párharcainak 60 százalékát megnyerte, cselre, lövésre azonban nem vállalkozott. A jobb szélen futballozó Varga Balázs passzainak 64 százaléka volt pontos, párharcainak a harmadát nyerte meg, de ő sem lőtt kapura és nem is cselezett – igaz, őt a kiállítás következtében, szerkezetváltás miatt a 23. percben lecserélték. A középpálya tengelyében játszó Szabó Bálint passzainak 84 százaléka volt pontos, párharcainak 18 százalékát nyerte meg, egy labdaszerzésére hét labdavesztés jutott (abból egy a saját térfelén). 

A Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár összecsapásán (2–1) a hazaiak mindkét gólját saját nevelésű akadémista szerezte.

A bal oldali szélsőként bevetett Komáromi György négy lövéssel kísérletezett (egyetlen kaput találó labdája utat talált a hálóba), passzainak 84 százaléka volt pontos, egy-egy pontos beadással és kulcspasszal rukkolt ki, párharcait 41 százalékban nyerte meg, négyből három csele sikeres volt. A középcsatárként bevetett Gruber Zsombornak gólja mellett egy lövése volt, passzainak 65 százaléka volt pontos, párharcait 18 százalékban nyerte meg, háromból egy csele jött be. A székesfehérváriak nem vetettek be magyar utánpótláskorút.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 31. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Bp. Honvéd: 95+95+92+82+28+12=404 perc
Zalaegerszeg: 95+66+53=214 perc
Mezőkövesd: 97+86+11=194 perc
Puskás Akadémia: 91+74=165 perc
Vasas: 96+46=142 perc
Újpest: 69+48+23=140 perc
Kecskemét: 87+12=99 perc
Ferencváros: 47+36=83 perc
Paks: 38 perc

Játékosonként
Lehoczky Roland (Mezőkövesd): 97 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 96 perc
Kovács Barnabás (Zalaegerszeg): 95 perc
Eördögh András (Bp. Honvéd): 95 perc
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 95 perc
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd): 92 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 91 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 87 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 86 perc
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 82 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 74 perc
Szabó Bálint (Újpest): 69 perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 66 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 53 perc
Mucsányi Márk (Újpest): 48 perc
Baráth Péter (Ferencváros): 47 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 46 perc
Vas Gábor (Paks): 38 perc
Lisztes Krisztián (Ferencváros): 36 perc
Átrok Zalán (Bp. Honvéd): 28 perc
Varga Balázs (Újpest): 23 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 12 perc
Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 12 perc
Baranyai Nimród (Mezőkövesd): 11 perc

ÖSSZESEN: 1479 perc

(Kiemelt képünkön: Komáromi György és Gruber Zsombor Forrás: pfla.hu)