UtánpótlásSport
2024. június 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-05-17 19:22

Rg: nyolcadik hely a magyar lányoktól a junior Eb-döntőben

A magyar junior együttes kéziszer-válogatott a nyolcadik helyen zárt a bakui korosztályos ritmikus gimnasztika Eb öt kötél fináléjában.

Szerdán a juniorok versenyével vette kezdetét a ritmikus gimnasztikázók bakui Európa-bajnoksága. A korosztályos mezőnyben a magyar junior együttes kéziszer-válogatott is szőnyegre lépett az öt labda, valamint az öt kötél gyakorlatával.

Az Antal Panni, Grek Fruzsina, Kőszegi-Koháry Georgina, Horváth Boglárka, Rakamazi Vivien és Szolnoki Melinda alkotta csapatnak az öt labda selejtezőjében nem sikerült hiba nélkül dolgoznia, a megszerzett 23.350 pont a 15. helyet jelentette.

A magyar lányok látványos öt labda gyakorlatot adtak elő Fotó: Simone Ferraro/European Gymnastics

Azonban a lányok az 5 kötél koreográfiájukkal bizonyítottak a zsűrinek, és a kvalifikációban kiérdemelt 26.650 pont nyolcadik helyet, na meg döntőt ért. A délutáni Eb-fináléban a csapat előadása bár nem volt tökéletes, végül

a 24.800 ponttal elért nyolcadik helyezés dicséretes az erős mezőnyben.
Öt kötéllel az Eb legjobbjai közé kerültek a magyar juniorok Fotó: Simone Ferraro/European Gymnastics

A Lauber Zsófia és Márton Minea által vezetett válogatott az összetett csapatversenyben (melyben a selejtezőben kapott pontok számítottak) 50.000 ponttal a 9. pozícióban zárt a 21 ország együttesét felvonultató kontinensviadalon.

Az összetett csapatversenyt egyébként az izraeliek nyerték a bolgárok és a házigazda azeriek előtt. Aztán a szerenkénti döntőkben a bolgárok remekeltek, és öt labdával, valamint öt kötéllel is elhappolták az aranyat az így kétszer második izraeliek elől. A bronz öt kötéllel az olaszoknak, öt labdával az azerieknek járt.

Csütörtökön a felnőttekkel folytatódik az Eb. A magyarokat Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és a felnőtt együttes kéziszer-válogatott képviseli Azerbajdzsánban.

A részletes junioreredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: a junior együttes kéziszercsapat öt kötél gyakorlata az Eb-n Fotó: Simone Ferraro/European Gymnastics)