UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-05-18 18:04

Pénteken kezdődik a III. Benedek Tibor Emléktorna

A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában nívós utánpótlástornával emlékeznek a legendás vízilabdázóra, Benedek Tiborra.

Immáron a harmadik alkalommal rendezik meg a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában a Benedek Tibor emléktornát, ezzel is tisztelegve a 2020 júniusában elhunyt, háromszoros olimpiai bajnok pólós legenda emléke előtt.

A tornát az az UVSE szervezi, melyben Benedek Tibor példaértékű nevelőmunkát végzett.

A háromnapos ifjúsági megméretésen öt magyar (UVSE, FTC, KSI, Honvéd, Vasas) és három külföldi (Partizan Beograd, CN Catalunya, Nuoto Roma) klub vesz részt.

Utóbbi három mindegyike kötődik valamilyen módon Benedek Tiborhoz. 

Ismét erős csapatok szállnak vízbe a III. Benedek Tibor Emléktornán Forrás: UVSE

„Tibor első külföldi csapata a Roma volt, a patinás Partizannal sok közös edzőtáborban vettünk részt, a Catalunya ellen pedig két BEK-döntőt is játszottunk – mondta a Nemzeti Sportnak az UVSE-t irányító Vincze Balázs, aki a klasszis csapattársa volt. – Ahol megfordult, Benedek Tibor példaképpé vált, nemcsak eredményessége, hanem életútja miatt is. Szívünkben őrizzük emlékét, a mérkőzések közben szombat délután koszorúzást is tartunk a Hajós uszoda bejárata mellett.”

Az eseményt a Magyar Vízilabda-szövetség és a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága is támogatja. A torna pénteken két csoportban veszi kezdetét, szombaton az elődöntőket, vasárnap a helyosztókat rendezik.

(Kiemelt képünkön: az elmúlt két évben minden korosztályt megmozgatott a Benedek Tibor Emléktorna Fotó: UVSE/Varga Jennifer)