UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-05-20 16:36

Kaposvárról rajtol az U23-as Nemzetek Kupája-sorozat

Kihirdették az ORLEN Nations Grand Prix nemzetközi kerékpárverseny útvonalát, amely az U23-as Nemzetek Kupája-sorozat első állomása lesz, és története során először érinti Magyarországot.

Jövő szerdán Kaposvárról rajtol az U23-as Nemzetek Kupája-sorozat első állomásának számító ORLEN Nations Grand Prix nemzetközi kerékpárverseny –számol be az MTI. A hazai szövetség tájékoztatása szerint az eseményt május 24. és 28. között rendezik A prágai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a korábbi évektől eltérően idén három szakasszal bővül a viadal.

A magyarországi szakaszok Kaposvártól Balatonföldvárig, majd Hatvantól Bükkszentkeresztig tartanak,

ezt követően Szlovákiában folytatódik, majd Lengyelországban ér véget a megméretés. A 23 országból érkező válogatottak mellett a szervezők várják a fiatal és elhivatott amatőr kerékpárosokat is, akik vasárnap, az ORLEN Nations Grand Prix Challenge-en hegyi egyéni időfutam formájában mérhetik össze teljesítményüket a profi kerékpárosokéval, méghozzá Csehország egyik legnehezebb emelkedőjén.

„Rendkívül izgalmas lehetőséget kínál ez a verseny arra, hogy a tehetséges fiatalok megtapasztalhassák, mit jelent profi szinten kerékpározni. Az útvonalat úgy terveztük meg, hogy minden kerékpárosnak legyen esélye a győzelemre, versenyzői szinttől függetlenül” – mondta a prágai bejelentésen Czeslaw Lang főszervező, a Lang Team elnöke.

Magyarországot az U23-as nemzeti kerékpár-válogatott képviseli majd.

(Kiemelt fotó: Vanik Zoltán/Bringasport)