UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-20 09:10

Kialakultak a korosztályos leánybajnokságok négyes döntőinek párosításai

Az alapszakasz utolsó hetének kezdete előtt biztossá vált, milyen párharcokat rendeznek az U17-es és az U19-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság négyes döntőjében.

Hétfőn az alapszakasz utolsó hetére fordulnak rá a korosztályos élvonalbeli kézilabda-bajnokságok, a lányok esetében pedig teljesen

kitisztult a kép, már ami a június eleji négyes döntők párosításait illeti.

Az U19-es bajnokság két csoportja közül a keleti alakult izgalmasabban, az FTC és a DVSC ugyanis tavasszal fordulókon át fej-fej mellett haladt az élen, a május elején Debrecenben megrendezett rangadójuk így komoly jelentőséggel bírt. Az összecsapást végül a vendég ferencvárosiak 31–24-re nyerték, így kétpontos előnybe kerültek, és mivel a csütörtöki, Vasas elleni meccsükön könnyed győzelmet arattak, egy fordulóval a vége előtt bebiztosították az első helyüket. A DVSC sem búslakodhat: a debreceniek Békéscsabán győztek a héten, ezzel pedig megszerezték a második helyet, ami szintén kvalifikálja őket a négyes döntőbe.

Aminek másik két tagja a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi KKA lesz. A Nyugati csoportban kevésbé volt izgalmas a befutó: a NEKA játékosai egy kivételével az összes bajnokijukat megnyerték, egyedül (meglepetésre) a Kozármisleny ellen hullajtottak el egy pontot a tavasszal, míg a DKKA szintén magabiztos előnyt épített fel az üldözői előtt.

Az U17-esek Keleti csoportjában is a DVSC és az FTC párosát találjuk az első két helyen, a fiatalabbaknál azonban a debreceniek magabiztos teljesítménnyel végeztek az élen; mindössze egyszer kaptak ki, a rivális fővárosiak otthonában. Az utolsó fordulóban az FTC-t még pontszámban beérheti a Szeged, ráadásul az egymás elleni eredményük alapján 1:1-re állnak, a ferencvárosiak gólkülönbsége viszont közel 150 góllal jobb, így már ők is készülhetnek a június eleji megméretésre.

Nyugaton a NEKA csapatát nem lehetett eddig megállítani, 25-ből 25 győzelemmel vezetik a csoportot, az őket követő Győri Audi ETO KC pedig csak tőlük kapott ki ebben az évadban; a két együttes kiemelkedett a mezőnyből, nem volt kérdés a helyük a négyes döntőben.

A leány kézilabda négyes döntők (június 2-3., Szigetszentmiklós) párosításai:

U19:

FTC–DKKA
NEKA–DVSC

U17:

DVSC–GYŐRI ETO
NEKA–FTC

(Kiemelt képünkön: a DVSC ellen 9 góllal jelentkező Szabó Aida (fehérben) akcióban a Debrecen otthonában Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)