UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-20 11:35

Megfiatalított kerettel zárta az Eb-selejtezőt a férfi felnőttválogatott

Az M4 Sport stábja az Eb-selejtezőt megfiatalított kerettel befejező felnőtt férfi kézilabda-válogatott utánpótláskorú játékosai mellett a szövetségi kapitányt, Chema Rodriguezt kérdezte.

A magyar felnőtt férfi kézilabda-válogatott a márciusi, Svájc elleni hazai Eb-selejtezőn aratott győzelmével csoportelsőként kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra. Chema Rodriguez szövetségi kapitány kihasználta az alkalmat, és megfiatalított kerettel, benne nyolc utánpótláskorú játékossal vágott neki a sorozat utolsó két mérkőzésének. A litvánok ellen válogatott gólcsúcsot beállító produkciót láthattak a szurkolók, a 46–31-es sikerből ráadásul a fiatalok 23 találattal vették ki a részüket. A grúzok elleni hazai zárás már kevésbé sikerült jól, Tatabányán 31–30-ra kikapott a magyar válogatott, ám az utánpótlás képviselői ismét a gólok felét jegyezték, megmutatva ezzel, hogy nem illetődtek meg a felnőttek színpadán.

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a tatabányai összecsapás után beszélgetett a helyszínen a szövetségi kapitánnyal, illetve három fiatal kézilabdázóval.

(Kiemelt képünkön: Chema Rodriguez Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)