UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-05-21 18:05

Három magyar érem a lengyelországi ifi Európa-kupán

Bertalan Balázs arany-, Kollár Sebestyén ezüst-, Kiss Viktória pedig bronzérmet szerzett a Bielsko-Bialában rendezett ifjúsági cselgáncs Európa-kupa-viadalon.

Óriási mezőny gyűlt össze a cselgáncsozók ifjúsági Európa-kupa-sorozatának lengyelországi állomásán is, Bielsko-Bialában három kontinens harmincnégy országából hétszáznyolcvanegy dzsúdós tette próbára felkészültségét – számol be a judoinfo.hu. A magyar válogatott negyvennégy fővel érkezett Lengyelországba.

Az első versenynapon Kollár Sebestyén hét mérkőzést vívott, ebből hatot ipponnal nyert meg a 60 kilósok között. A magyar fiú a fináléban az ukrán Kravcsenkóval csapott össze, és a meccset a hosszabbításban a bírók döntötték el: Kollár kapta meg a harmadik intést, így végül ezüstérmes lett.

A leánymezőnyben a 44 kilós Kiss Viktória csak a francia Lopezzel szemben maradt alul az elődöntőben, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

Vasárnap Bertalan Balázs remekelt a 73 kilogrammosok sűrű mezőnyében, és az első öt összecsapásából hármat ipponnal, kettőt vazarival nyert meg.

Majd a döntőben a grúz Baktadzével szemben a második perc elején nagyszerű kontrával az aranyérmet érő győzelmet is megszerezte.
A magyarok további négy ponszerző helyet értek el:
Vég Luca (52 kg, Ceglédi VSE) és Hoó Fédra (57 kg, DVTK) az ötödik, Pintér Bulcsú (73 kg, BHSE) és Ódor Veronika (+70 kg) pedig a hetedik helyen végzett. Az éremtáblázaton Magyarország (1, 1, 1) Franciaország (2, 3, 5), Azerbajdzsán (1, 1, 4), Brazília (1, 1, 3) mögött, Kazahsztánnal (1, 1, 1) holtversenyben a negyedik helyen zárt.

(Kiemelt képünkön: Bertalan Balázs Forrás: EJU)