UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-22 11:56

Vladár Rózával az élen a Csata DSE feltette a koronát az egész éves teljesítményére

A fináléban a DVTK Akadémiát legyőzve a házigazda Csata DSE megvédte címét a junior leány kosarasok országos döntőjében. A sikerben oroszlánrészt vállaló, a nyolcas döntő legértékesebb játékosának megválasztott Vladár Rózát kérdeztük.

Mint arról beszámoltunk, a Csata DSE vasárnap sorozatban negyedik alkalommal lett bajnok a junior leány kosárlabda-bajnokságban. A döntőben Bódi Ferenc együttese – hazai környezetben – küzdelmes, szoros meccs végén 49–40-es győzelmet aratott a DVTK Akadémia ellen. A győztes oldalon Vladár Róza nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki 15 pontja mellett 4 lepattanót, 6 szerzett labdát, 1 blokkot és 20-as VAL-mutatót jegyzett.

Végig nagyon hittük egymásban, és a csapat mindent megtett azért, hogy a veretlenül lehozott évad után végül a finálét is megnyerjük. Különösképpen hazai pályán, ami önmagában óriási pluszt jelentett számunkra, persze rakott némi extra terhet is a vállunkra, de összességében mindenki rendkívül akart bizonyítani

– mondta Vladár az Utánpótlássportnak. – Ráadásul ebben az összeállításban, az utánpótlás-bajnokságokban utoljára léptünk pályára így együtt, a junioréveiktől elköszönő három csapattársunkat pedig mindenképpen aranyéremmel szerettük volna búcsúztatni. Mindent egybevéve,

iszonyatosan sokat jelent nekünk ez a bajnoki cím!

Hatalmas pozitív megerősítés, hogy az egész szezonban belefektetett kemény munka kifizetődik.”

Címet védett a Csata DSE junior leánycsapata Fotó: Turcsik Márk

A három nap alatt mutatott produkciója alapján Rózát választották meg az országos döntő legértékesebb játékosának (MVP-jének), továbbá a hétvége All Star-ötösébe is bekerült. (Rajta kívül Toman Dóra, Rátkai Eszter, Josepovits Kinga és Fárbás Eliza alkotta a legjobb ötöst.)

Nagyon jól estek az egyéni elismerések, hálás vagyok a díjakért! Ugyanakkor a legfontosabb a közös sikerünk.

Végig csak az járt a fejemben, hogy a csapatért mindent megtegyek, segítsem a lányokat, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból a pályán. A bajnokság végéhez érve, az utolsó három meccsen már nem kellett spórolni az energiával, igyekeztem kiadni magamból a maximumot. Az utolsó közös fellépésünkkor pedig ennyivel tartoztam mindenkinek.”

(Kiemelt képen: Vladár Róza Fotó: Turcsik Márk)