UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-05-23 17:03

Jámbor Cecília jól debütált a felnőttválogatottban a svédek ellen

A Vasas Óbuda 17 éves röplabdázójával, Jámbor Cecíliával az után beszélgettünk, hogy bemutatkozhatott a felnőttválogatottban a svédek elleni dupla felkészülési meccsen.

Az új szövetségi kapitánnyal, az olasz Alessandro Chiappinivel az élen túl van az első felkészülési meccsein a felnőtt női röplabda-válogatott. A magyar csapat a svédek otthonában vendégeskedett, és előbb 3:2-re vereséget szenvedett a házigazdáktól, majd 3:1-re legyőzte őket. A két találkozón – többek között – a Vasas 17 éves szélső ütője,

Jámbor Cecília is pályára léphetett, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban, és meg is hálálta a bizalmat: nyolc, illetve tíz pontot jegyzett.

„Hatalmas megtiszteltetésként ért, hogy egyáltalán meghívót kaptam, és megmutathattam mire vagyok képes a nagyválogatottban – kezdte Jámbor az Utánpótlássportnak. –

Az egész svédországi túrát, valamint az edzőmeccseket is remek volt megélni. Nyilván, nagyon izgatottan és kiváncsian álltam hozzá a mérkőzésekhez. Felkészülési meccsekről lévén szó, bíztam benne, hogy esetleg megkapom majd a lehetőséget a bizonyításra, és ez végül a legnagyobb örömömre így is történt.

A szövetségi kapitány igyekezett forgatni a csapatot, ezáltal pedig én is viszonylag sok időt tölthettem a pályán. Nagyjából a felét kaptam meg mindkét meccsnek."

Sőt, a második, győzelemmel záruló összecsapáson a 25:23-ra megnyert harmadik játszmában egymaga kilenc pontot szerzett.

Ebben a peridósuban kifejezetten jól megtaláltuk az összhangot a feladóval. Ugyan sosem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítménnyel, de összességében úgy érzem, sikerült helytállnom, nem lógtam ki a csapatból 

– mondta. – Annak ellenére, hogy az első meccsek előtt csupán pár napot edzettünk együtt, hamar megtaláltuk a közös hangot csapaton belül, és jól működtünk együtt. Hasznos meccseken és edzőtáboron vagyunk túl. Fiatalként engem is gyorsan befogadtak a lányok és támogattak végig. Tényleg nagyszerű élményként marad ez az egy hét. A tervek szerint még újabbegy hétig folytatom a munkát a felnőttválogatottal, amely készül az Arany Ligára. Oda viszont én már nem fogok menni, kapok némi pihenőt, hogy utána újult erővel vágjak neki a felkészülésnek az U19-esekkel az augusztusi, részben hazai rendezésű vb-re."

(Kiemelt képen: Jámbor Cecília Forrás: Vasas Óbuda)