UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-05-23 08:59

Szabó Anna és Kun Stefánia ezüstérmes lett az izraeli középiskolai strandröplabda-világbajnokságon

Ezüstérmet szerzett Szabó Anna (Gödöllői RC) és Kun Stefánia (SRSE) párosa az izraeli középiskolai strandröplabda-világbajnokságon. A mieink a döntőben az U19-es brazil bajnok kettőstől kaptak ki három játszmában.

Miután csoportelsőként a negyeddöntőben előbb a ciprusiakat, majd az elődöntőben az ukránokat is legyőzte Szabó Anna és Kun Stefánia párosa, így kiharcolta a fináléba jutást az U18-as korosztályban a középiskolás strandröplabdások Izraelben rendezett világbajnokságán.

A hazai szövetség (MRSZ) beszámolója szerint a magyar lányok remekül kezdték a brazilok elleni finálét, egyből elhúztak és magabiztosan vezetve, 21:16-ra megnyerték az első szettet. A másodikban aztán taktikát váltottak a brazilok, ami nem igazán ízlett a párosunknak, így 21:9-cel elég simán egyenlítettek a dél-amerikaiak. A döntő játszma elején megint sikerült meglepni őket a rövid nyitásokkal, és ekkor rendre a mieink vezettek egy-két ponttal. Egészen 9:8-ig, amikor sajnos hiába vezettek remek támadást, Szabó sajnos felugrás közben a hálóba ért. Ez meg is zavarta kicsit a lányokat, amit a brazilok ki is használtak, gyorsan fordítottak és végül 15:11-re megnyerték a harmadik játszmát, így a döntőt is. A magyar páros ezüstérmesként zárt.

Nem sikerült tehát Szabó Annának (Gödöllői RC) 2019 után másodszor is a középiskolai világbajnoki dobogó tetejére állni – akkor az U15-ösök között lett első, míg Kun Stefánia (SRSE) tavaly a Gymnasiadén volt negyedik –, azonban a második hellyel is bizonyították a lányok, hogy a közvetlen világelitbe tartoznak.

További magyar helyezések:
U18-as fiúk: Polgár Levente, Tari Bence – 13. hely
U15-ös fiúk: Andorka Zente és Keszthelyi Szabolcs – 5. hely
U15-ös lányok: Andorka Zselyke, Gaál Emília és Szőts Anna – 10. hely

(Kiemelt képen balról: Szabó Anna, Kleczli Csaba szövetségi edző és Kun Stefánia Forrás: MRSZ)