UtánpótlásSport A 17 éves Márton Luana aranyérmet nyert a bakui tekvondó-világbajnokság 57 kilogrammos kategóriájában!
2023. május 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-25 16:34

Lisztes Krisztián is bekerült az U21-es válogatott keretébe

Az őszi Eb-selejtező kezdete előtt két felkészülési mérkőzést játszik az U21-es válogatott, Gera Zoltán szövetségi edző huszonhárom fős keretébe a tizennyolc éves Lisztes Krisztián is meghívást kapott.

A férfi U21-es válogatott tíz hónappal ezelőtt kezdte meg az idén ősszel kezdődő Európa-bajnoki-selejtezőre a felkészülést, június közepén játssza a sorozatot megelőző két utolsó tesztmeccsét: június 15-én 17.30-tól Nagyszombaton a házigazda szlovákok ellen lép pályára, majd június 19-én 19.15-től az izlandiakat fogadja a Bozsik Arénában – számolt be róla az mlsz.hu. Gera Zoltán szövetségi edző együttese az eddigi hat felkészülési mérkőzéséből ötöt (Bulgária, Litvánia, Azerbajdzsán, Görögország és Ciprus ellen) megnyert, egyedül a dánokkal szemben maradt alul a törökországi edzőtáborban.

A magyar válogatott keretében három újonc szerepel: a ferencvárosi Lisztes Krisztián a klubjában mutatott meggyőző teljesítményével érdemelte ki, hogy tizennyolc évesen bekerülhessen, valamint a siófoki Horváth Milán és a Paks több poszton is bevethető játékosa, Vas Gábor is meghívást kapott. A társaság június 5-én kezdi meg összetartását.

Gera Zoltán a kerethirdetést követően az mlsz.hu-nak nyilatkozva elmondta:

"A legutóbbi összetartásunkon több újonnan behívott játékos is jó teljesítményt nyújtott, és az azóta eltelt hetekben is voltak néhányan, akik kiemelkedő teljesítményükkel kiharcolták maguknak a kerettagságot, ezért ezúttal kellemes gondjaink adódtak a válogatott névsorának összeállításakor. Komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatban, elsősorban a támadó pozíciókban rendelkezünk bőséges választási lehetőséggel, bízom benne, hogy mindenki rendelkezésre áll majd a szlovákok és az izlandiak elleni meccseken. Két nehéz ellenfél vár ránk az utolsó két felkészülési mérkőzésen, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgálhatnak az őszi Eb-selejtezők előtt."
Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Molnár Zsombor (Dorog), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők: Szabó Alex (Bp. Honvéd), Vas Gábor (Paksi FC), Iyinbor Patrik (Vasas), Horváth Milán (Siófok), Debreceni Ákos (Siófok)

Középpályások: Kovács Mátyás (MTK Budapest), Eördögh András (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (DVTK), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Kata Mihály (MTK Budapest), Kovács Barnabás (ZTE FC), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)

Támadók: Vitális Milán (ETO FC), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencváros), Tóth Milán (Sturm Graz), Németh Dániel (ZTE FC), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Vancsa Zalán (Lommel)

(Kiemelt képünkön: Lisztes Krisztián (balra) ragyogó telljesítménye U21-es kerettagságot ért Forrás: fradi.hu)