UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-26 14:18

Kovács Ákos hosszabbított Debrecenben

A 20 éves, korosztályos válogatott kosárlabdázó, Kovács Ákos újabb egy plusz egy évre kötelezte el magát a DEAC-hoz.

A 2003-as születésű erőcsatár Kovács Ákos személyében újabb fontos játékosával állapodott meg a DEAC felnőtt férfi kosárlabdacsapatának vezetősége a közös folytatásról. Az U20-as válogatott fiatal – aki a saját korosztálya mellett az U23-as debreceni alakulatnak is egyik alappillére volt, továbbá a felnőttélvonalban is rendszeresen lehetőséghez jutott – újabb egy plusz egy évre írta alá a klubbal.

Kovács nemrégiben – hazai pályán – U20-as bajnoki címet ünnepelhetett a DEAC-cal, a sikerben pedig oroszlánrészt vállalt, ugyanis az országos döntő All Star-ötösébe is beválasztották.

Bíztam benne, hogy a vezetőség továbbra számít a játékomra, mivel én itt képzeltem el a folytatást, remekül érzem magam Debrecenben. Nagyon örülök annak, hogy megszületett a megállapodás, bizakodva várom a negyedik évadomat a DEAC-ban.

Bár a következő évi felnőttkeret még kiforróban van, úgy vélem, hogy Andjelko Mandics személye már önmagában garantálja, hogy harcos mentalitású, sikeréhes társaság áll majd össze. Őszintén remélem, hogy szép szezon áll előttünk; ami engem illet, ezért minden tőlem telhetőt meg is fogok tenni" – nyilatkozta Kovács Ákos a klub honlapján.

(Kiemelt kép forrása: bball1.hu/DEAC)