UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-27 22:42

Lengyelország Németországgal, Franciaország Spanyolországgal csap össze az U17-es Eb elődöntőjében

A Nemzeti Sport beszámolója szerint már a 4. percben megszerezték a vezetést a lengyelek a szerbek ellen, és az előnyt a szünetig megtartották. A második félidő elején a szerbek egyenlítettek, azonban tíz percig sem állt 1–1 az eredményjelzőn, Daniel Mikolajewski büntetője után ismét előnyben voltak a lengyelek. Szerbia újra felállt és egyenlített, a dráma viszont a meccs végén jött, Filip Rejczyk a 89. percben szerzett gyönyörű szabadrúgásgóljával a négy közé lőtte a lengyeleket. 

A másik délutáni negyeddöntőben az eddig hibátlan Németország csapott össze Svájccal. A németeknek korántsem volt könnyű dolguk, főleg azután, hogy a 15. percben Maxim Dal kiállítása miatt korán emberhátrányba kerültek. A szabálytalanság után megítélt büntetőt Winsley Boteli értékesítette, a svájciak előnnyel mentek szünetre. 

Végső esélyeshez méltó játékkal jutottak tovább a spanyolok az íreken. A Barcelona fiatal tehetségével Lamine Yamallal a soraiban felálló spanyol tizenegy háromszor vette be az írek kapuját, s megőrizte kapuját a góltól. Miután az első félidőben Alejandro Granados bombagóljával vezetést szereztek, a másodikban három perc alatt két gyors góllal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. 

A másik esti negyeddöntő kiegyenlítettebb volt, egy 89. percben értékesített büntetővel Mathis Lambourde a négy közé lőtte a franciákat az angolok kárára. A szigetországiaknak is voltak helyzeteik, az első félidő végén a lécet is eltalálták, de ennél közelebb már nem jutottak ellenfelük kapujához. 

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Lengyelország
–Szerbia 3–2 (Krzyzanowski 4., Mikolajewski 62. – 11-esből, Rejczyk 89., ill. Vukojevics 52., Szubotics 70.)
Németország–Svájc 1–1 – tizenegyesekkel 3–2 (Brunnner 49., ill. Boteli 16. – 11-esből)
Kiállítva: Dal (15. – Németország)
Spanyolország–Írország 3–0 (Granados 22.,Guiu 69., Yamal 72.)
Anglia–Franciaország 0–1 (Lambourde 89. – 11-esből)

Az elődöntő párosítása:
Lengyelország–Németország, kedd 18.00
Spanyolország–Franciaország, kedd 18.00

(Kiemelt képünkön: az U17-es Eb trófeája Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)