UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-30 12:01

Ezerhétszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 33. fordulójában

A labdarúgó NB I 33. fordulójában összesen 1727 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; kilenc klubban huszonkilenc ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 32. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: huszonkilenc játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A pénteki Kecskemét–Kisvárda bajnokin (1–0) a hazaiak bal oldali támadójaként futballozott Horváth Krisztofer, ám ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtott, párharcainak a 14 százalékát nyerte meg, egy lövéssel próbálkozott, nyolc cseléből egy jött be. A helyére becserélt

Katona Bálint azonban villant, győztes gólt szerzett a találkozó 68. percében.

Az FTC-től kölcsönvett támadó kilenc találattal zárta az idényt, jövőjével kapcsolatban egyelőre nem tudni, marad-e a KTE-nél, másik csapatban folytatja-e kölcsönben vagy netéán marad a magyar rekordbajnoknál. A vendégeknél nem lépett pályára utánpótláskorú fiatal.

A Zalaegerszeg és a Paks mérkőzésén (1–1) Kovács Barnabás védekező középpályásként kezdett a hazaiaknál, két lövéssel próbálkozott, párharcainak a 60 százalékát megnyerte, hat labdaszerzése, négy szerelése és két jó csele volt. A középcsatárként futballozó Németh Dánielnek két lövése volt, párharcainak a 12 százalékát nyerte meg, valamint egy sikeres csele volt. A helyére beálló Szalay Szabolcsnak két lövési kísérlete volt, párharcait 13 százalékban nyerte meg, míg Klausz Milánt a mérkőzés végén cserélték be. A vendégek kapuját Simon Barnabás védte, három védése volt. A bal oldali támadóként bevetett Gyurkits Gergőnek két lövése volt, párharcainak a harmadát nyerte meg, három cseléből egy jött be. Belső védőt játszott csereként Vas Gábor, aki a párharcainak a kétharmadát vívta meg sikerrel és két labdaszerzése volt.

Szombaton a Debrecen és az Újpest összecsapásán (2–0) a hazaiak nem szerepeltettek utánpótláskorú magyart. A vendégeknél a belső védő Fehér Csanád kezdett, párharcainak a 77 százalékát megnyerte, három-három labdaszerzése és szerelése volt, tízszer vesztett labdát (abból hétszer a saját térfelén).

A Puskás Akadémia és a Bp. Honvéd találkozóján (2–1) a felcsútiaknál bal oldali támadóként játszott Komáromi György, aki egy lövéssel próbálkozott, párharcainak az ötödét nyerte meg, egy kulcspasszt adott, egy jó beadása volt, valamint egy sikeres csellel is kirukkolt. A csereként bevetett Gruber Zsombornak két lövése volt, párharcainak a 62 százalékát nyerte meg. A kispestieknél belső védőként kapott lehetőséget Szabó Alex, aki 68 százalékban nyerte meg a párharcait, két zerelése és kilenc labdaszerzése volt öt labdavesztés mellett (abból kettő a saját térfelén). Bal oldali szárnyvédőként futballozott Benczenleitner Barna, aki 57 százalékban nyerte meg a párharcait, négy jó csele mellett egy szerelése, nyolc labdaszerzése és három labdavesztése (abbl kettő a saját térfelén) volt. A jobb oldali szárnyvédő Eördögh András párharcainak a felét nyerte meg, egy pontos beadása, három jó csele, négy labdaszerzése, illetve öt labdavesztése (abból kettő a saját térfelén) volt. Jobb oldali támadóként kezdett Kocsis Dominik, aki lövéssel nem próbálkozott, párharcainak a 29 százalékát nyerte meg, négyből egy csele jött be. A középcsatárként bevetett Átrok Zalánnak egy lövése volt, mind a négy csele bejött, párharcait 36 százalékban nyerte meg. A mérkőzés végén Keresztes Noel, Fábiánkovits István és Kerezsi Zalán is csereként állt be.

A Vasas és a Mol Fehérvár meccsén (0–0) az angyalföldieknél a tízes posztján futballozott Szilágyi Szabolcs, aki 2 lövéssel kísérletezett, párharcainak a 60 százalékát nyerte meg és egy sikeres csele volt. A szünetben állt be csereként az FTC-től kölcsönvett Iyinbor Patrick, a belső védő párharcainak a 80 százalékát megnyerte, egy szerelése és nyolc labdaszerzése volt. Védekező középpályást játszott csereként Sztojka Dominik, a csatár Szalai József pedig időhúzó csereként két percet kapott. A vendégeknél nem lépett pályára utánpótláskorú.

A Mezőkövesd és a Ferencváros bajnokiján (1–0) a hazaiak jobbhátvédjeként játszott Kállai Kevin, aki párharcainak a háromnegyedét megnyerte, egy pontatlan beadása és két sikeres csele volt, három szerelés, öt labdaszerzés és hét labdavesztés (abból egy a saját térfelén) fűződik a nevéhez. Bal oldali középpályás volt Lehoczky Roland, aki 42 százalékban nyerte meg a párharcait, egy lövése, illetve egy sikeres csele volt. A vendégeknél Kaján Norbert jobbhátvédként 82 százalékban nyerte meg a párharcait, két lövése volt, hat beadásából egy volt pontos, öt cseléből három jött be, két szerelése és egy labdaszerzése mellett nyolc labdavesztése (abból kettő a saját térfelén) volt. A középcsatárként szerepeltetett Lisztes Krisztián párharcainak az 56 százalékát nyerte meg, lövése nem volt, öt cseléből kettő volt sikeres. A mérkőzés utolsó harmadában Tóth Alex védekező középpályást játszott, mindkét párharcát megnyerte, passzainak 91 százaléka volt pontos.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 33. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Bp. Honvéd: 99+99+99+61+78+21+21+21=499 perc
Paks: 95+72+49=216 perc
Ferencváros: 81+96+37=214 perc
Zalaegerszeg: 70+56+38+20=184 perc
Mezőkövesd: 96+66=162 perc
Vasas: 78+48+18+2=146 perc
Puskás Akadémia: 89+36=125 perc
Kecskemét: 65+27=92 perc
Újpest: 89 perc

Játékosonként
Eördögh András (Bp. Honvéd): 99 perc
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 99 perc
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd): 99 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 96 perc
Lisztes Krisztián (Ferencváros): 96 perc
Simon Barnabás (Paks): 95 perc
Fehér Csanád (Újpest): 89 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 89 perc
Kaján Norbert (Ferencváros): 81 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 78 perc
Átrok Zalán (Bp. Honvéd): 78 perc
Gyurkits Gergő (Paks): 72 perc
Kovács Barnabás (Zalaegerszeg): 70 perc
Lehoczky Roland (Mezőkövesd): 66 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 65 perc
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 61 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 56 perc
Vas Gábor (Paks): 49 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 48perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 38 perc
Tóth Alex (Ferencváros): 37 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 36 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 27 perc
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd): 21 perc
Fábiánkovits István (Bp. Honvéd): 21 perc
Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 21 perc
Klausz Milán (Zalaegerszeg): 20 perc
Sztojka Dominik (Vasas): 18 perc
Szalai József (Vasas): 2 perc

ÖSSZESEN: 1727 perc

(Kiemelt képünkön: Katona Bálin (középen) gólöröme Forrás: Kecskeméti TE)