UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-05-30 08:55

Négy érmet nyertek a kötöttfogásúak a poreci U20-as nemzetközi versenyen

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poreci nemzetközi versenyt – a spanyolországi U20-as Európa-bajnokságra készülő – magyar kötöttfogású birkózóválogatott. Mindeközben a Vasas SC nyerte a pesterzsébeti U15-ös szabadfogású csapatbajnokságot.

Immáron 35. alkalommal rendezték meg az Adria Trófeája nemzetközi birkózóversenyt Horvátországban, amelyen természetesen Magyarország is képviseltette magát az U20-as kötöttfogású válogatottal. A hazai szövetség (MBSZ) beszámolója szerint a Fodor Zoltán és Kliment László vezette küldöttségből az U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Levente, valamint az U17-es Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Darabos László szerzett aranyérmet súlycsoportjában, előbbi a 72, utóbbi a 130 kilogrammosok versenyét nyerte meg Porecben.

Darabos a fináléban honfitársával, a még kadétkorú László Koppánnyal mérkőzött meg, aki így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel. A magyar csapat negyedik érmét az U17-es Eb-bronzérmes, szintén kadétkorú Fige Levente nevéhez fűződött, aki harmadik lett az 55 kilogrammos súlycsportban. A rangos nemzetközi viadalon a teljes horvát mezőny mellett többek között ukrán, német, svéd, észt, lengyel, szerb, moldovai, amerikai, izraeli, cseh, osztrák, belga, portugál és holland birkózók is szőnyegre léptek.

A magyarok eredményei:
55 kg: 3. Fige Levente
55 kg: 5. Domokos Edmond
72 kg: 1. Lévai Levente
77 kg: 5. Botos Dominik
97 kg: 4. Kudelász Hunor
130 kg: 1. Darabos László
130 kg: 2. László Koppány
Kiesett: Rafael Dániel (60 kg), Szinay Csaba (87 kg), Szokol Levente (87 kg).

Mindeközben vasárnap U15-ös szabadfogású csapatbajnokságot rendeztek, amelyet a Vasas SC nyert meg Pesterzébeten. Mint arról korábban már beszámoltunk, május utolsó hétvégéjén az ESMTK két rangos utánpótlás-csapatbajnokságnak is otthont adott a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok. A szombati diák I-es csapatversenyhez képest valamivel kevesebb, összesen 19 szakosztály képviseltette magát a serdülőkorúak viadalán.

Az előcsatározások csak néhány összecsapásban hoztak fölényes diadalokat, végül a Vasas és a Kiskunfélegyháza mérkőzött meg egymással a fináléban. A bajnoki címet aztán az angyalföldiek szerezték meg, miután 29–18-ra jobbnak bizonyultak a félegyháziaknál, míg korábban az OSBK-t (29–20), a Ferencvárost (23–20) és a Ceglédet (27–21) is legyőzték. A dobogó harmadik fokát a házigazda ESMTK foglalta el, miután a vigaszágon három találkozót is megnyert, majd a bronzcsatában is diadalmaskodni tudott a Csepeli BC-vel szemben.

Bajnokcsapat: Vasas SC (Versenyzők: Vékás-Kovács Vendel, Láng Vince, Cser Dávid, Pécsi Szebasztián, Tasnádi Mátyás, Bakosi Bálint, Koczán Barnabás, Kurucz Benedek, Szigeti Krisztián, Cser Dániel, Fehér Lőrinc.)
2. Kiskunfélegyházi BSE
3. ESMTK
4. Csepeli BC
5. Ceglédi VSE
6. Csepel TC
A helyosztók végeredményei:
Döntő: Vasas SC–Kiskunfélegyházi BSE 29–18
Bronzmérkőzés: ESMTK–Csepeli BC 27–10
Ötödik helyért: Ceglédi VSE–Csepel TC 31–18

(Kiemelt kép forrása: MBSZ)