UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-30 22:37

Németország és Franciaország csap össze a hazai rendezésű U17-es Eb döntőjében

A hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében Németország 5–3-ra győzött Lengyelország ellen, míg Franciaország 3–1-es sikert aratott Spanyolország felett. Anglia Svájot múlta felül az ötödik helyért vívott helyosztón.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a lengyelek az első félidőben kétszer is betaláltak, a szünetben 2–1-re vezettek Németország ellen. A második játékrészben gyorsan fordítottak a németek, de a harmadik gólra azonnal válaszolt Lengyelország. Németország az utolsó tíz percben kétszer is feltörte ellenfele védelmét, így 5–3-ra győzött és bejutott a fináléba. A meccsen Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence kilenc percet játszott csereként.

A másik ágon gól nélküli első félidőt követően a spanyol válogatott szerzett vezetést a 69. percben. A franciák nem törtek össze a bekapott góltól, sőt – négy perccel később egyenlítettek, a 80. percben pedig a fordítottak. A találkozó a ráadásban dőlt el, Franciaország 3–1-re győzött.

Ami a helyosztót illeti, Anglia már a 17. percben előnybe került Budaörsön, ám a vezető gól után kissé belealudt a meccsbe. Ezt kihasználta Svájc, hiszen az első félidő ráadásában kiegyenlített, a fordulást követően pedig fordított. A második játékrész derekán összekapták magukat a fiatal angolok, a 67. és a 68. percben is gólt szereztek. A találkozó negyedórával a vége előtt dőlt el végleg – a 4–2-es sikerrel Anglia ötödik helyen zárt az Európa-bajnokságon, s ezzel együtt bebiztosította a világbajnoki részvételét is.

A döntőt június 2-án rendezik a Hidegkuti Nándor Stationban.

(Kiemelt képünkön: az U17-es Eb trófeája Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)