UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-05-31 20:13

Flück Nóra kételkedett a vb-szintben, de gond nélkül teljesítette

A 17 éves Flück Nóra 1500 méter gyorson teljesített vb-szintet, így készülhet a fukuokai örömúszásra.

Nemrégiben a kaposvári felnőtt úszó országos bajnokságon a 17 éves Flück Nóra is remekül teljesített. A fővárosi Jövő SC-FCSM ígérete 1500 méteres gyorsúszásban ezüstöt, 800 méter gyorson pedig bronzérmet érdemelt ki. Előbbi sikere mellé 16:26.81 perces jó nagy egyéni csúcs is párosult, amellyel a fiatal

megúszta a nyári, fukuokai felnőtt-vb szintjét a versenyszámban, és készülhet Japánba.

„Ezerötszáz gyorson az egyéni legjobbam addig körülbelül húsz másodperccel volt gyengébb, ezért duplán örültem az eredményemnek – mondja a kiváló állóképességű versenyző. – Az edzőm, Verrasztó Zoltán nyugodt volt és sokat biztatott, hogy simán meglesz a vb-szint, de én azért kicsit kételkedtem benne. Nagyon boldog voltam, hogy végül sikerült. A világbajnokság hatalmas esemény, és megtiszteltetés lesz ott lenni.

Örömúszást tervezek Fukuokában,

aztán majd meglátjuk, hogy mit tudok összehozni.”

Flück Nóra az első felnőtt-vébéjére készülhet Forrás: MÚSZ

Nórira természetesen azért korosztályos megméretések is várnak az idén. A sokra hivatott úszólány például tavaly 1500 gyorson a hatodik, 800 gyorson az ötödik volt az ifjúsági Európa-bajnokságon, valamint ugyancsak hatodik a nyílt vízi ifjúsági világbajnokságon.

„Még az idén is ifjúsági korú vagyok, és megint lesz ifi Eb is, amelyen szeretnék minél jobban szerepelni. Természetesen nagy célom, hogy olimpiai szintet ússzak. Úgy gondolom, sok munkával bármit el lehet érni. A Jövő SC-ben szerintem minden adott a folyamatos fejlődésemhez. A társaságunk nagyon összetartó, befogadó.”

(Kiemelt képünkön: Flück Nóra Forrás: MÚSZ)