UtánpótlásSport
2024. július 13.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-01 20:58

Elkezdte a vb-felkészülést a junior férfiválogatott

Június elsejével célegyenesre fordult a junior férfi kézilabda-válogatott vb-felkészülése; a fiatalok kevesebb mint három hét múlva kezdenek a német-görög közös rendezésű eseményen.

Június elsejével immár kijelenthető, hogy elérkeztünk a nyári korosztályos kézilabda-világversenyek kapujába: elsőként a magyar junior férfiválogatotton lesz a sor, hogy megmutassa a tudását.

A fiatalok az U21-es világbajnokságon, utolsó utánpótlás-megméretésükön szerepelhetnek június második felében, amire a hónap első napján el is kezdték a felkészülést a játékosok.

A Sótonyi László szövetségi edző által irányított csapat tavaly Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Az együttes nemrégiben a franciaországi Tiby-kupán a sok hiányzó ellenére is jó formát mutatott, aranyérmes lett a minitornán, így bizakodva kezdhetik a vb előtti utolsó heteket Lukács Péterék

Az esemény rangjához mérten komoly munka vár a játékosokra, akik a sűrű programot csütörtökön Balatonbogláron, a NEKA létesítményében kezdték meg, vasárnaptól pedig már Győrben élesíthetik a formát, ahonnan Lengyelország felé veszik az irányt, hogy egymást követő két nap összecsapjanak a hazaiakkal.  

A program június 11-től Tiszakécskén folytatódik, ahol egy hetet töltenek majd a kézilabdázóink; az utolsó két napon ott is párosmeccs vár rájuk, a franciákat fogadják a fiatalok. Ezt gyáli készülődés követi, majd utazás Athénba, a német-görög közös rendezésű világbajnokság (egyik) helyszínére; a csoportbeosztást már tudjuk, a juniorválogatott Dániával, Argentínával és Norvégiával került azonos kvartettbe. A vb június 20-tól július 2-ig tart.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)