UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-06-06 09:02

Belgrádi tornagyőzelemmel hangolt a vb-re az U20-as válogatott

Az U20-as férfi vízilabda-válogatott Belgrádban nyert rangos tornát a korosztály világbajnoksága előtt.

A magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott is részt vett a Belgrád-kupán Szerbiában, melyen a házigazdák mellett a horvátok, a montenegróiak, az amerikaiak és az ausztrálok fiataljaival mérte össze a tudását.

A Kovács Róbert által irányított nemzeti csapat főpróbája remekül sikerült a szombaton Bukarestben rajtoló U20-as világbajnokság előtt, hiszen a válogatott az amerikaiakat 8–7-re, az ausztrálokat 13–3-ra, a montenegróiakat 12–11-re győzte le, a horvátokkal szemben ötméteresek után 15–13-ra alulmaradt, majd a szerbek ellen 12–11-re nyert, így a torna első helyén végzett.

Rangos tornát nyertek Belgrádban a magyar U20-asok Forrás: vlv.hu

„Gratulálok a csapatnak a tornagyőzelemhez is, de leginkább a napról napra javuló játékhoz – mondta Kovács Róbert a tornáról tudósító vlv.hu-nak. – Rengeteg dolgot meg tudtunk próbálni ezeken a meccseken, és végül eredményesek is voltunk. A szerbek elleni találkozó jó, fordulatos meccs volt, klasszikus szerb-magyar döntőnek nevezhető. A vége felé már három góllal vezettünk, s a lefújásra egy gólt meg tudtunk tartani az előnyünkből. Most a regenerációé a főszerep és a belgrádi tapasztalatok átgondolása, elemzése a feladat. Fel kell még pörögnünk, élesebbnek kell lennünk, és a helyzetkihasználáson is javítani kell.”

A szombaton kezdődő bukaresti U20-as vb-n a magyarok a görögökkel és az amerikaiakkal is találkoznak a csoportjukban, a nyitó meccset viszont azokkal a szerbekkel vívják, akiktől tavaly ötméteresekkel kaptak ki az U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében. 

A Belgrád-kupán szereplő keret:
Kapusok: Danka Benedek, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Ekler Zsombor, Klár Gergely, Lakatos Soma, Leinweber Olivér, Nagy Ákos, Mészáros Mátyás, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor

(Kiemelt kép forrása: vlv.hu)