UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-08 22:08

Hegyi Krisztián elképesztő élménynek nevezte az Ekl-győzelmet

Ugyan nem nevezték a Fiorentina elleni Konferencia-liga-döntőre a 20 éves Hegyi Krisztiánt, a West Ham United magyar kapusa elképesztő élménynek nevezte a finálé hangulatát és a drámai körülmények között kiharcolt győzelmet.

A második alkalommal kiírt labdarúgó Európa-konferencialigát a kelet-londoni West Ham United nyerte, miután a prágai döntőben a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal 2–1-re legyőzte az olasz Fiorentinát.

A West Ham keretének a 20 éves magyar kapus, Hegyi Krisztián is tagja volt,

de nem nevezték a találkozóra, viszont a sorozatban hat meccsen is a cserék között várt a bevetésre.

„Elképesztő élmény volt ez a nap, a pályán kívülről is elképesztő volt a hangulat, egy ilyen utolsó perces góllal győzni pedig egészen fenomenális érzés – mondta az M4 Sportnak a mérkőzés után az U21-es magyar válogatott kapus, aki szerint a West Ham a második félidőben nyújtott játékával rászolgált a győzelemre. – Az első félidőben voltak hullámvölgyek, amikor a Fiorentina sokat birtokolta a labdát, de a másodikban nagyon jól játszott a csapat, megmutatta, hogy miért vagyunk ilyen jók és miért vagyunk itt a döntőben.”

A fiatal magyar kapus főként a West Ham U21-es csapatában játszik, de az elmúlt szezonban 11 mérkőzésen volt a felnőtt keretben. Elmondta, a jövőben azért fog dolgozni, hogy belülről is része legyen hasonló élményben. 

„Nagyon jó érzés megtapasztalni, hogy milyen egy ilyen kupát megnyerni, látni, hogy mi történik az öltözőben a meccs után, illetve ilyen gyönyörű szurkolótáborral együtt ünnepelni. Hatalmas érzés, reméljük, hogy egyszer majd én is úgy tudok ünnepelni, hogy én is a pályán voltam, mindennap ezért fogok dolgozni, hogy ez megtörténjen.”
 

(Kiemelt képünkön jobbról a második: Hegyi Krisztián Forrás: CMG)