UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-14 10:39

Gera Zoltán szerint óriási a potenciál Lisztes Krisztiánban

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán a csütörtöki Szlovákia és a hétfői Izland elleni felkészülési mérkőzés előtt elmondta, erőnléti téren egy szinten vannak a korosztályos csapat játékosai, és várja, hogyan teljesít mérkőzésen a keretbe először meghívott Lisztes Krisztián.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtti utolsó előkészületi mérkőzéseire hangoló magyar U21-es válogatott a múlt heti „napközis” foglalkozások után bentlakásos üzemmódba váltott, hogy a csütörtöki Szlovákia elleni idegenbeli, valamint a hétfői Izland elleni hazai tesztmeccsre összpontosítson. Az első megméretést megelőzően Gera Zoltán szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, s a Nemzeti Sportnak elmondta, a megérkezés után a fizikai állapot felmérésével kezdtek, és ha egy-két játékosnak volt is lemaradása a többiekhez képest, az sem jelentett problémát, hamar egy szintre került a csapat ilyen téren.    Ezután a korosztályos válogatottba először meghívott Lisztes Krisztiánról ejtett szót.

„Szerintem mindenki örül annak, ha egy fiatal magyar játékos berobban a Fradiba. Én is boldog voltam, amikor elkezdett játszani és gólt lőni a felnőttek között, szurkolok neki. Most, hogy itt van, közelebbről is megismerkedünk vele, látjuk a kvalitásait, és várom, hogyan teljesít a mérkőzéseken. Mivel a többi utánpótlás-válogatottal is sokat foglalkozom, én már régebb óta ismerem Lisztes Krisztiánt, tehát sok meglepetést nem nyújt az edzéseken mutatott játéka. Vannak részletek, amelyeket "be kell állítani" nála, de ez valójában minden hasonló korú játékosra vonatkozik."

Megnyugtató lehet, hogy a szakember külön kitért rá:

Nagyot fordult vele a világ, de óriási potenciál van benne, és úgy látom, jól kezeli a felhajtást.

A Puskás Akadémia 2002-es születésű játékosa, Komáromi György is a sajtó rendelkezésére állt.

„Nem tartom magamat alapembernek a válogatottban, inkább örülök, hogy itt lehetek és élhetek a lehetőséggel. Itt nem ugyanolyan felállással játszunk, mint a Puskás Akadémiában, többet kell védekeznem a bal oldalon, de Gera Zoltán azt kéri tőlem, hogy támadásban is minél többet segítsek. Nagy Zsolt idény eleji sérülése után hasonló szerepkörben már szerepeltem Hornyák Zsolt vezetése alatt is, és bár ez több védekező feladattal járt, azt hiszem, jól megoldottam. Minden korosztályban presztízsmeccs­nek minősülnek a szomszéd országokkal szembeni találkozók, de felesleges ezzel foglalkoznunk, úgy készülünk, ahogy máskor.”


(Kiemelt képünkön: Lisztes Krisztián Forrás: mlsz.hu)