UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-06-14 13:15

A magyar U20-as válogatott világbajnok lehet Kovács Róbert szövetségi edző szerint

A korosztály bukaresti világbajnokságát csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőben folytató U20-as válogatott szövetségi edzője, Kovács Róbert szerint az eredmények és a mutatott játék is igazolja, a csapat megnyerheti a tornát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott hétfőn 16–9-re győzte le a görögöket a korosztály bukaresti világbajnokságán, így csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a tornát. Kovács Róbert szövetségi edző értékelte az eddig történteket, s tekintett előre az egyenes kieséses szakasz előtt a sportági szövetség hivatalos honlapján olvasható interjúban, amelyet szemléztünk.

A szakember elmondta, a világbajnokságon meccsről meccsre látja a fejlődést, a gyorsulást, a koncentrációban való előrelépést.

„Azt is látjuk, hogy még mindig vannak tartalékok a csapatban. Mindenképpen kiemelendő, hogy mind a tizenöt játékos bevethető, ezáltal hosszú a padunk, így megfelelően tudjuk rotálni a csapatot, és bízunk benne, hogy ebből még előnyt tudunk kovácsolni ebben a sorozatterhelésben.

Amiben változtatnunk kell, hogy a meccsek elejétől százszázalékosan tudjon koncentrálni mindenki, hiszen az első két találkozón hátrányból kellett visszajönnünk.

Feszesebbnek kell lennünk hátul, hogy ne mi szaladjunk az eredmény után, ami hatványozottan fontos mostantól, hiszen az egyenes kiesés szakaszban már nem engedhetünk meg magunknak ilyen kilengéseket. Megmutattuk, hogy erősek vagyunk, és valamilyen szinten már most kialakítottunk egy respektet, de ezért is fontos, hogy jól kezdjük a meccseket, és ne adjunk úgymond sámlit az ellenfelek alá."

A tréner elárulta, hogyan telik a keddi, illetve a szerdai szabadnap a csütörtöki negyeddöntős összecsapás előtt.

„Kedd délelőtt a szállodai konditeremben volt egy kisebb szárazföldi edzés, ami ilyenkor kifejezetten jól tud esni, más jellegű gyakorlatokkal mozgatjuk meg az izmokat. Délután szabadprogram és pihenés, azután este videózni fogunk, ahol az elmúlt meccsek tapasztalatait feldolgozva készülünk a továbbiakra. Szerdán két vízi edzés, videózás és taktikai megbeszélés szerepel a programban, egyértelműen arra a negyeddöntős ellenfélre készülünk, annyit tudunk, hogy a holland–olasz mérkőzés győztesével fogunk játszani."

A szövetségi edzőnél rákérdeztek: realitás lehet-e a magyar válogatottnak a világbajnoki cím?

„Egyértelműen. Ezt az eredmények és a mutatott játék is igazolja. Ráadásul – ahogy korábban is mondtam –

érzek még tartalékokat a csapatban.

Ehhez persze végig feszesnek kell lennünk, és egy pillanatra sem szabad megnyugodnunk és elhinnünk, hogy már megvagyunk, mert meccsen belül is látszik, hogy vannak hullámzások bármelyik gárdában, úgyhogy itt a fejek lesznek a döntőek, ahogy megyünk előre, hiszen a mentális fáradtság lehet a fék egy-egy csapatnál, és ezen a téren is erősnek kell lennünk."

A teljes interjú IDE kattintva olvasható el.

(Kiemelt képünkön: Kovács Róbert eligazítást tart az U20-as válogatottnak Forrás: waterpolo.hu)