UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-15 18:55

Az U21-es vb-re készülő Palasics Kristóf a nyártól Spanyolországban folytatja

Az U21-es férfi kézilabda-válogatott kapusát, Palasics Kristófot kérdeztük a közelgő vb-ről, a csapatkapitányi felelősségről és a spanyolországi átigazolásáról.

Izgalmas napokat él át a junior férfi kézilabda-válogatott kapusa, Palasics Kristóf, aki jelenleg a jövő héten kezdődő U21-es világbajnokságra készül a társaival, közben csütörtökön hivatalossá vált, hogy egy plusz egy évig kölcsönbe kerül a spanyol bajnokság ötödik helyén végző La Riojához. Utóbbiról is kérdeztük a fiatalt, ám előbb a kedden kezdődő vb került szóba.

„A hangulatra nem lehet panasz, majdnem a felkészülés elejétől teljes létszámmal tudtunk edzeni. Bár jól ismerjük egymást, ilyenkor mindig kicsit össze kell kovácsolódni, hiszen több különböző klubból érkezünk. Hamar eltelt a felkészülési idő, mert elég sűrű volt, kis túlzással az utolsó pillanatokban járunk, még próbáljuk finomítani a támadást és a védekezést.

Jól tudjuk, hogy az utánpótlásban ez a csapat most játszik együtt utoljára; szeretnénk ezt kihasználni, megélni, várjuk a kezdést!

Nem gondolkodunk előre, sok olyan csapat van, akivel még nem találkoztunk, ilyen például az argentin együttes is. Ráadásul ellenük kezdünk, az első meccs pedig mindig kulcsfontosságú. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, csak a következő akadályra fókuszálunk majd, hasonlóan a tavalyi Eb-hez.”

Palasicsot ráadásul nemrég az a megtiszteltetés érte, hogy kinevezték a válogatott elsőszámú csapatkapitányának, így ő „vezetheti” majd a csapatot a német-görög közös rendezésű vb-n.

„A serdülő korosztály óta együtt játszunk a legtöbbekkel a válogatottban, és a kezdetek óta Pepe (a Telekom Veszprémből a nyáron kölcsönbe a norvég Elverumhoz kerülő Lukács Péter – A szerk.) volt az első, én a második számú cséká, most először döntött úgy az edzői stáb, hogy változzon a felállás. Óriási megtiszteltetésnek érzem ezt, ám továbbra is úgy gondolkodom ebben a témában, mint korábban: többen vannak vezérek a csapaton belül, akiknek szintén példát kell mutatniuk a többieknek, segítenünk kell egymást, egy irányba kell húznunk.”

Csütörtöki hír, hogy a legutóbbi két NB I-es évadban kölcsönben a NEKA-t erősítő, nemrég pedig a felnőttválogatottban is bemutatkozó kapust a Telekom Veszprém hasonló módon engedi el a spanyol La Riojashoz 1+1 évre.

„Különleges érzés, először játszhatok majd külföldi csapatban. Jövőre a magyar felnőttválogatott másodedzője, Miguel Velasco irányítja majd az együttest, a közös munka után pedig jelezte, hogy számítana rám a következő évadban.

Sokat nem gondolkodtam rajta, mindig is célom volt a légióskodás, hiszen rengeteget profitálhatok a kint tanultakból.

Ligetvári Patrik is ebben a klubban játszott korábban, vele sokat beszéltem a váltásról, de ő is csak megerősíteni tudott, hogy vágjak bele. Természetesen sokat gondolok erre az új kalandra, ám előbb még a vb-n lesz feladatunk a srácokkal!”

(Kiemelt képünkön: Palasics Kristóf  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)