UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-06-21 09:10

Hámori Luca olimpiai kvótáért utazik Lengyelországba

Több utánpótláskorú tagja is van a lengyelországi Európa Játékokon induló magyar ökölvívócsapatnak, amelyből a kezdést nagy reményekkel váró Hámori Lucával beszélgettünk.

Szerdán rendezik a lengyelországi multisportesemény, az Európa Játékok megnyitóját, amelyen 180 versenyző képviseli a magyar színeket, közülük pedig 11-en a bokszringben szállhatnak harcba az éremért, ám még fontosabb: az olimpiai kvótáért is.

A csapatban többen még az U22-es korosztályba tartoznak: a férfiak között a 21 éves Kiss Levente nehéz, sérülések jellemezte másfél év után szép eredménnyel térne vissza – a 92 kilósok mezőnyében a döntőbe jutás biztos olimpiai részvételt jelentene. A női mezőnyben a szintén 21 éves Lakotár Hannának (54 kg) a legjobb négy közé jutás jelentene párizsi kvótát, és ugyanígy a legjobb négy közé kell jutnia az olimpiai részvételhez a küldöttség legfiatalabbjaként ringbe szálló Mezei Petrának (19 éves, 50 kg), illetve Hámori Lucának (22), aki a 66 kilogrammosok között húz majd kesztyűt.

„A márciusi felnőtt-vb után három hetet otthon töltöttem, ám akkor sem álltam le a tréningekkel, utána pedig már kezdődött is az Európa Játékokat megelőző nyolchetes edzőtábor, beköltöztünk Tatára – emlékszik vissza Hámori. – Az elején még hétvégén haza mehettünk, ám az utóbbi hetekben már szombaton és vasárnap is edzünk, napi kettőt-hármat. Ez kellett hozzá, hogy jó formába lendüljek, bízom benne, hogy a viadalon a legjobbamat tudom majd nyújtani – én huszonnegyedikén, szombaton kezdek. Nem volt könnyű a felkészülési időszak, annak ellenére, hogy a többiekkel már összeszokott, jó társaságot alkotunk. Vannak hullámvölgyek: a nyolc hét első fele az alapozásról, a második pedig a technikai, taktikai, szakmaibb részről szólt. Ezalatt előfordulnak kisebb sérülések, fáradtság, folyamatos a terhelés, ám

a rosszabb napokon is csak a cél lebegett a szemem előtt, a legnehezebb pillanatokban mindig arra gondolok, hogy a kvótáért mindent meg kell tennem. Nincs megállás!”

A kőszegi versenyző a csapat többi fiataljáról is szót ejtett.

„Mindenkinek jót tett ez a nyolc hét. Mindenki nagyon elszánt, vágynak a jó eredményre, életük legjobb formáját akarják majd mutatni. Egymásnak is igyekszünk ilyenkor segíteni, az edzéseken kívül közös programokon vettünk részt, legyen szó akár szaunázásról vagy egyszerű kávézásról, sétálásról. Ha idén nem sikerülne, akkor jövőre is lesz még esély az olimpiára való kijutásra, kettő világkvalifikációs versenyt rendeznek majd, ám ezekkel egyáltalán nem foglalkozom. Csak az Európa Játékok lebeg előttem, mindent megteszek majd, hogy elérjem a célomat!”

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)