UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok

2023-06-22 21:58

Csapatsiker atlétikában, arany sportlövészetben, bronz kajak-kenuban

Csütörtökön több magyar fiatal is remekül teljesített a krakkói Európa Játékok keretén belül zajló kontinensviadalokon.

Több magyar fiatal is eredményes napot zárt a krakkói központú Európa Játékokon. 

A nap egyik legfényesebb sikere, hogy Chorzówban

Magyarország válogatottja nyerte az atlétikai csapat Európa-bajnokság Divízió 2-es viadalát.

A magyar csapat már az első nap után az élre állt a keddtől csütörtök estig tartó kontinensversenyen, melyen végül 456,5 ponttal az első helyet érdemelte ki. A második vonalból a legjobb három csapat jut fel a Divízió 1-be. A magyarok mellett az ukránok (435.5) és a litvánok (372.5) szerepelhetnek két év múlva Európa legjobb 16 csapata között. 

A fiatalos magyar csapat feljutott az élvonalba a csapat Eb-n Forrás: European Athletics

A válogatottban az U23-asokat Takács Boglárka, Molnár Janka, Urbán Zita, Simon Virág, Huller Dániel, Molnár Attila, Török Gergely, Nagy Marcell, Bánóczy Árpád, Illovszky Dominik és Bundschu Patrik képviselte, míg U20-asként szerepelt Sulyán Alexa, Kovács Ferenc Soma, valamint Kovács Árpád. Molnár Attila 400 méteren dicséretes, 45.30 másodperces idővel győzött, míg Molnár Janka ugyanezen versenyszámban 51.74 mp-re javította az U23-as magyar női rekordot. Ugyancsak országos csúcsot futott, de már felnőttet a női 4x100-as váltó. A 43.49-hez Kerekes Gréta és Csóti Jusztina mellett Takács Boglárka 21, Sulyán Alexa 18 évesen járult hozzá.  

A Wroclawban zajló sportlövő-viadalán Pekler Zalán és a nem egészen 21 éves, még juniorkorú Mészáros Eszter nyerte a légpuskások vegyescsapatversenyét.  
Mészáros Eszter és Pekler Zalán arannyal kezdett az Európa Játékokon Fotó: MOB-Média/Tumbász Hédi

A 32 kettőst felvonultató megméretésen az alapversenyben is Mészárosék voltak a legjobbak, 631,6 körrel végeztek az első helyen, amivel az aranymérkőzésbe jutottak. Ott a második helyen záró spanyol Jesus Oviedo Berenguer, Paula Grande Martinez párossal csaptak össze, és nyertek 17–7-re. 

Kajak-kenuban Európa-bajnokságnak számít a lengyelországi seregszemle. A kryspinowi pályán a magyarok első dobogós helyét a tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes

Bragato Giada, Nagy Bianka

kenus duó szerezte. 

Bragato Giada (balra) és Nagy Bianka bronznak örülhetett Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTI beszámolója szerint Bragato és az U23-as, 2000-es születésű Nagy jól jött ki a rajtgépből, féltávhoz a címvédő ukránok, valamint a spanyolok mögött harmadikként érkezett, a hajrára pedig beleerősített, és egy pillanatra a második helyre is feljött. A spanyolok azonban visszatámadtak, így a tiszaújvárosi-szegedi kettősnek ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A győzelmet az ukránok szerezték meg. 

(Kiemelt képünkön: az atléták öröme Forrás: European Athletics)