UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs Ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság

2023-06-23 19:56

Vég Luca ötödik lett a portugáliai ifjúsági Eb-n

A ceglédi Vég Luca (52 kg) magabiztosan menetelt az elődöntőig, az után viszont az elődöntőben és a bronzmeccsen is alulmaradt, így az ötödik helyen végzett a portugáliai ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokságon.

A két magyar ezüstérmet hozó első versenynap után pénteken újabb négy cselgáncsozónk lépett tatamira a portugáliai Odivelasban zajló ifjúsági Európa-bajnokságon. Közülük Vég Luca jutott a legtovább az 52 kilósok versenyében. A Ceglédi VSE korosztályos vb-ötödik reménysége az azeri Aytan Verdiyeva elleni sikerrel nyitott a legjobb 32 között, majd a szlovén Neza Mesiceket is magabiztosan verte, mintegy két perc alatt. A negyeddöntőben a spanyol Adriana Saez Hevia várt rá, a magyar lánynak ő sem jelentett akadályt. A döntőbe jutásért aztán a holland Ciska Adema következett, aki azonban vazarival kifogott Végen – jöhetett a bronzmeccs. Luca nagyot küzdöttt a harmadik helyért, de végül a francia Alicia Marques állhatott fel a dobogóra.

Vég Luca az ötödik helyen zárt.

Hoó Fédra (57 kg; DVTK) szintén jól kezdett: a portugál Maria Diast, valamint a ciprusi Marina Azinout is legyőzte, majd a legjobb nyolc között kikapott az izraeli Hili Zakroiskytől, és a vigaszágon az azeri Fidan Gasimovával sem bírt, így végül helyezetlenül fejezte be.

A 73 kilós fiúk között induló Bertalan Balázs (MTK Budapest) és Pintér Bulcsú (Budapesti Honvéd SE) egyaránt az első fordulóban esett ki.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Vég Luca (kékben) Forrás: EJU)