UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda U21-es férfi kézilabda-világbajnokság

2023-06-24 13:23

„Nagybetűs csapatunk van” – Sótonyi László az U21-es vb-csoportkör után

A junior férfi kézilabda-válogatott szövetségi edzője, Sótonyi László nyilatkozott az Utánpótlássportnak a csoportgyőzelemről, a folytatásról és Krakovszki Bence sérüléséről.

Az argentin, a norvég és a dán csapatot is legyőzte a magyar junior férfi kézilabda-válogatott a német-görög közös rendezésű U21-es világbajnokság csoportkörében, így hibátlan mérleggel végzett a négyes élén, és bejutott a középdöntőbe. Az együttes szövetségi edzője, Sótonyi László az első összecsapás után úgy értékelt, hogy messze áll még a társaság a legjobbjától; először azt kérdeztük a szakembertől, elmondható-e ugyanez a csoportmeccsek után is.

A csapatban még mindig van tartalék, a dánok elleni meccs után is így gondolom.

Ez nagyon örömteli, hiszen meccsről meccsre fejlődünk és lépünk előre, nem szeretnénk megállni – kezdi Sótonyi. – Az argentinok ellen tipikus első meccset játszottunk, jól felkészültünk ellenük, hiszen mindenkire veszélyesek. A norvégok ellen remekül kezdtünk, és szerintem a játékosok tudat alatt érezték, hogy meglesz a győzelem, így a második félidőben már csak annyit adtak ki magukból, amennyi kellett, emiatt visszafogottabb volt a teljesítmény. Ez hagyott bennem kis hiányérzetet, de összességében jól menedzseltük a mérkőzést. A dánok ellen megmutatkozott, hogy nagybetűs csapatunk van. Bizonyítottuk, hogy komoly tartással bírunk, aminek nagyon örültem – bárki állt be, hozzátett a teljesítményhez, volt karakterünk, és mínusz négynél sem éreztem, hogy baj lehet. Megsüvegelendő a teljesítmény.”

Az öröm mellett azonban bosszankodásra, vagy sokkal inkább szomorúságra is volt ok magyar részről.

„Beárnyékolja a csoportgyőzelmet Krakovszki Bence sérülése. Több kérdést is felvet bennem ez; hány ilyen sérülésnek kell még történnie, hogy valaki észbe kapjon, ez a fajta speciális talaj ezzel az extraerős vaksszal nem szerencsés, hiszen megváltozik az irányváltás, könnyedén letapad a játékosok lába, aminek ez az eredménye.

Bence vb-je ezzel véget ért, többször már nem lép pályára, pontos diagnózisunk viszont még nincs. Érte is játszottunk tegnap, illetve a folytatásban is így teszünk majd; remélem, egy jó eredmény valamelyest enyhíti ezt a fájdalmat.

Vasárnap Bahrein, hétfőn pedig Svédország korosztályos legjobbjaival csapnak össze a fiatalok a középdöntőben.

„Bahrein legyőzésével biztosan bejutnánk a legjobb nyolc közé, így jelenleg csak arra a meccsre koncentrálunk. A csoportjukban borult a papírforma: a szlovénokra számítottunk ebben a szakaszban, így most a bahreini játékot kell majd elemeznünk. Teljes gőzzel készülünk az összecsapásra, nyerni akarunk vasárnap!”

(Kiemelt képünk forrása: IHF)