UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-24 08:56

Senkó Zsombor lenne a ZTE FC következő meghatározó kapusa

A DVTK-tól érkező húszéves Senkó Zsombor fejlődése és a több játéklehetőség érdekében szerződött korábbi csapatához, a ZTE FC-hez, amelynél Vlaszák Géza kapusedző jelenti számára a garanciát.

Kiváló felépítésű utánpótlás-válogatott kapusként jellemezte Senkó Zsombort új klubja, a ZTE FC. A húszéves futballista Zalaegerszegen nevelkedett, majd az Illés Akadémiára került, amit egy közel négyéves időszak követett a világhírű Juventus. Januárban tért haza Magyarországra, az utóbbi szezont a DVTK-nál töltötte, ám mindössze négy NB II-es mérkőzésen lépett pályára.

Portálunknak így sommázta klubváltásának okát:

Fejlődni szeretnék és játéklehetőséghez jutni, ezért szerettem volna új csapathoz kerülni.

Elárulta, miután a ZTE ajánlata befutott, nem sokat vacillált, aláírta 2+1 éves megállapodását.

"Zalaegerszegen garanciát jelent számomra Vlaszák Géza kapusedző személye: hallottam, hogyan dolgozik a fiatalokkal, jó szakembernek tartják. Annak idején itt kezdtem el futballozni, ismerős környezetben játszhatok, úgyhogy átérzem, mit jelent a ZTE labdarúgójának lenni. A célokat is ambiciózusnak találtam, és rengeteget jelent az is, hogy úgy érzem, bíznak bennem – erre van jelenleg a legnagyobb szükségem. Sokat nyomott a latban, hogy a nyáron távozó Demjén Patrikot magas szintre építették fel a klubnál, remélem, én leszek a következő, aki meghatározó kapusa lesz a csapatnak. Az már csak a hab a tortán, hogy nemzetközi meccsek várnak ránk – ha nincs az Európa-konferencialiga-szereplés lehetősége, akkor is biztosan aláírok. Szeretnénk megmutatni magunkat az európai kupaporondon. Erős csapat az Osijek, ám kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is. Ha százszázalékosan odatesszük magunkat, továbbjuthatunk."

A kapus nem fél a beilleszkedéstől, mivel a csapattársak közül sokakat ismer: Németh Ervint, Csóka Dánielt, Csóka Dominikot, Huszti Andrást, Kiss Ágostont, Szalay Szabolcsot és Gyurján Mártont sem kellett neki bemutatni.

"Úgy érzem, befogadtak a társak, jók az első impulzusaim. Kemény a meló az alapozás alatt, de élvezem a munkát. Az első héten sokat beszélgettünk Vlaszák Gézával, elmondta, mit vár tőlem, hogyan dolgozzunk. Mivel fiatal vagyok, kalkulálnak azzal, hogy rutin híján benne lehet a hiba a játékomban, de figyelnek rám, támogatnak mindenben és megkapom a bizalmat, ha rászolgálok. Nagy célom, hogy kiharcoljam a helyemet a kezdőcsapatban, ehhez pedig alázatos, kemény munkára lesz szükségem. Az NB I-es szereplés remek lehetőség és kihívás számomra, de engem az éles helyzetek csak spannolnak, jótékony hatással vannak a teljesítményemre. Megteszek minden tőlem telhetőt, ki akarom hozni, ami bennem van, s meg akarom mutatni, milyen képességekkel rendelkezem. Zalaegerszegen szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amivel segítem a csapatot és amivel meg tudom hálálni a vezetőségnek a belém vetett bizalmat."

(Kiemelt képünkön: Senkó Zsombor Forrás: ZTE FC)