UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2023-06-27 18:12

Tizenkét korosztályos bajnokot avattak Bükön

Tizenkét egyéni aranyérem talált gazdára a sakkozók Bükön rendezett korcsoportos országos bajnokságán.

A múlt hét végén zárult Bükön a sakkozók korcsoportos országos bajnoksága. A kilencfordulós torna végén

tizenkét egyéni aranyérem talált gazdára. 

Az U18-as fiúk között Juhász Ágoston egy egész ponttal megelőzve a kihívóit nyert (5,5), a lányoknál Sipos Stefánia (5) győzött.. 

Az U16-os fiúmezőnyben Palczert Mátyás (6) is egy ponttal volt jobb a többieknél, a lányok között Kovács Réka (6,5) pedig másféllel. Az U14-es korosztályban Mátyássy Lázár és Balázs Szabina Zoé, az U12-esben Mészáros-Csonka Dávid és Kiss Inez, az U10-esben Hegedűs Bernát és Mikó Bíborka, míg az U8-asban Nagy Norbert és Jánosi Boglárka lett a bajnok. 

Az U18-as fiúk dobogója Forrás: Magyar Sakkszövetség

A legidősebb fiúk között győztes Juhász Ágoston a következőt mondta sikere után: 

„Már a verseny elején éreztem, hogy megy a játék, így magabiztosan tudtam játszani a végéig. Különösen örülök, hogy szinte minden partiban nyomást tudtam helyezni az ellenfelemre és egyszer sem kerültem rossz állásba.

A legboldogabb pillanat akkor jött el, amikor megláttam a nyerő lépést az utolsó előtti fordulóban, mert tudtam, hogy ezzel megnyerhetem a versenyt.

Ráadásul az MTK-s klubtársai számára is jól alakultak az utolsó fordulók, így egymás sikerének is örülhettünk. Ezt a fantasztikus eredményt sosem fogom elfelejteni.” 

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: tizenkét bajnokot avattak Bükön Forrás: Magyar Sakkszövetség)