UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-29 15:48

Dárdai Bence is a Hertha első csapatával készül

Az U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence is a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságba kieső Hertha BSC felnőttcsapatával készül.

A Berliner Kurier értesülései szerint Dárdai Márton után a friss U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence is a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságba (2. Bundesliga) kieső, Dárdai Pál által irányított Hertha BSC felnőttcsapatával készül – írja az NSO

A 17 éves, német korosztályos válogatott Dárdai Bence a Transfermarkt statisztikái szerint a mögöttünk hagyott idényben 21 mérkőzésen hat gólig és 11 gólpasszig jutott a Hertha U19-es csapatában, tavaly október óta a német U17-es válogatottban nyolc mérkőzésen két gólt szerzett, s

megnyerte a Magyarországon rendezett korosztályos Európa-bajnokságot is. 

A fiatal középpályás a kontinensviadal után hazánkban egy gálamérkőzésen is pályára lépett számos korábbi válogatott labdarúgó mellett édesapja oldalán, s az új idényre való felkészülést már a Hertha BSC felnőttcsapatánál kezdte meg – derült ki a Berliner Kurier cikkéből. 

Dárdai Bence fiatalabb bátyja, a 21 éves Dárdai Márton három éve számít a Hertha alapemberének, hiszen az első csapatban már 42 mérkőzésen lépett pályára, míg a legidősebb testvér, Dárdai Pál a Fehérvár FC-ben futballozik. 

A Berliner Kurier megjegyezte, hogy a Herthánál komoly megszorítások vannak a játékoskeretben, ezért számos fiatal tehetségnek lehetőséget ad Dárdai Pál vezetőedző, aki hangsúlyozta, hogy most is több fiatalt felvisz a felnőttekhez, mert „harcolnak, megvan bennük az akarat és a szív.” 

(Kiemelt képünkön: Dárdai Bence Fotó: Szabó Miklós)