UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok Vívás Öttusa

2023-06-29 21:14

Európa Játékok: a párbajtőrvívó Wimmer Dorina és az öttusázó Koleszár Mihály is ezüstérmes

A 17 éves Wimmer Dorina a női párbajtőr-válogatottal, a 21 esztendős Koleszár Mihály Réti Kamillával nyert ezüstérmet a krakkói központú Európa Játékokon csütörtökön.

Csütörtökön több juniorkorú magyar sportoló is remekül teljesített a krakkói központú Európa Játékokon. 

A viadalon a magyar női párbajtőr-válogatott ezüstérmet nyert. Az egyéniben bronzérmes Kun Anna, valamint Muhari Eszter, a 17 éves Wimmer Dorina és Büki Lili alkotta együttes a legjobb négyig magabiztosan menetelt, a spanyolokat a hajrában törte meg, a házigazda lengyeleket pedig simán verte. Az elődöntőben nagy bravúrt hajtott végre, 17:23-ról 38:31-re fordított az olaszokkal szemben, majd a döntőben szinte végig vezetett a címvédő franciák ellen, végül aranytussal maradt alul 34:33-ra – számol be az MTI.

A 21 esztendős, utolsó korosztályos évében járó junior-világbajnok, Koleszár Mihály Réti Kamillával indult az öttusázók vegyes váltó versenyében. A magyar kettős kiegyenlített mezőnyben szerepelt nagyszerűen, és végül ezüstérmet szerzett. Koleszár a záró, kombinált számban a harmadik helyről indulva ért fel a másodikra. Az aranyat a csehek érdemelték ki. 

Koleszár Mihály és Réti Kamilla Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A sportlövők viadalán a 21. születésnapját ünneplő Mészáros Eszter Dénes Eszterrel és Lovász Dorinával alkotott csapata a női 50 m puska összetett versenyszám döntőjében a hatodik lett. A 20 éves Szemes Gergő a férfi tőrcsapattal (mellette Dósa Dániel, Tóth Gergely, Németh András) szintén a hatodik helyen zárt. 

(Kiemelt képünkön balról: Muhari Eszter, Büki Lili, Wimmer Dorina, Kun Anna Forrás: Magyar Vívsózövetség)