UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-07-02 20:59

A fiúválogatott arany-, a leányválogatott ezüstéremmel zárta az U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságot

A törökországi Izmirben rendezték az U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságot, amelyen a magyar ifjúsági fiúválogatott megvédte címét, míg a leányválogatott ezüstéremmel zárta a tornát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, címvédőként vághatott neki a törökországi U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságnak a magyar fiú- és leányválogatott, hiszen mindkét csapat aranyérmes lett tavaly az U16-os Eb-n. Vasárnap eldőlt: a fiúválogatott arany-, a leányválogatott ezüstérmet szerzett a strandszakág U17-es korosztályos Európa-bajnokságán – adta hírül a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján.

Pinizsi Zoltán szövetségi edző által irányított lányok a csoportmérkőzések során Svédország, Bulgária, Norvégia és Lengyelország, a negyeddöntőben Németország, az elődöntőben pedig Spanyolország korosztályos legjobbjait győzték le.

A döntőben azonban szoros csatában, szétlövésben alulmaradt Hollandiával szemben a magyar ifjúsági leányválogatott, így ezüstéremmel zárta a tornát.

Császár Ferenc vezette fiúválogatott Svájcot és Portugáliát is legyőzte, a svédektől és a németektől viszont vereséget szenvedett, ennek ellenére a legjobb harmadikok között továbbjutott a csoportjából, majd a negyeddöntőben Horvátországot, az elődöntőben pedig Svédországot múlta felül.

A döntőben szintén szoros csatában, két szettben (2120, 2623) győzte le Spanyolországot a magyar ifjúsági válogatott,

így a diadallal egyben címét is megvédte.

U17-es strandkézilabda Európa-bajnokság, Izmir (Törökország), 2023. június 29.-július 2.

Fiúk

Döntő
Magyarország
Spanyolország 2:0 (2120, 2623)
A torna dobogósai: 1. Magyarország, 2. Spanyolország, 3. Svédország
A magyar ifjúsági fiúválogatott kerete:
ÁRKOS Ádám, BAI Richárd, DEÁK Bence, GONDA Gergő, HAJDU Balázs, HAJZER Dávid, HOVÁN Bulcsú, KNOB Samu, KOVÁCS Boldiszár, NAGY-JÁVORI Zalán, PINTÉR Koppány, POGÁNY Kende, RACSKÓ Máté, ZENTAI Márk
Szövetségi edző: CSÁSZÁR Ferenc

Lányok

Döntő
16:30 Hollandia
Magyarország 2:1 (2022, 2520, 1514)
A torna dobogósai: 1. Hollandia, 2. Magyarország, 3. Svédország
A magyar ifjúsági leányválogatott kerete:
BÍRÓ Krisztina, CZIFRIK Sára, CZIFRIK Virág, CSÁK Luca, DÉCSEI Krisztina, FEHÉR Luca, KASPER Vivien, MEGYERI Bodza, MOLNÁR Fruzsina, POKRIVTSÁK Bettina, SZEMZŐ Csillag Virág, TAMÁS Petra, UGRAI Dalma Kinga, WUTSCHI Verona
Szövetségi edző: PINIZSI Zoltán

(Kiemelt képünk forrása: EHF)