UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-03 13:03

Megfelelt a próbajátékon, tizennyolc éves középpályást szerződtetett a KTE

Megragadta a próbajáték adta lehetőséget Kovács Kolos, a 18 éves ceglédi középpályás 54 felnőtt tétmeccsel a lábában írt alá a Kecskeméti TE-hez.

A Kecskeméti TE szakmai stábja fiatal labdarúgóknak is megadta az esélyt az elkészületi időszak első heteiben, hogy megmutathassák magukat egy próbajáték során, a csupán 18 esztendős Kovács Kolos pedig élt a lehetőséggel, a klub szerződtette a Ceglédi VSE ifjoncát. Az utánpótlást teljes egészében a CVSE kötelékében végigjáró középpályás rendre az idősebbek között kapott játéklehetőséget. A 2021–2022-es idényben, csupán 16 esztendősen bemutatkozhatott a felnőttcsapatban, s egyre több játéklehetőséget kapott. A mögöttünk hagyott idényben alapembere volt a Ceglédnek, 27-szer kezdett, 6-szor csereként lépett pályára, csupán egy tétmeccset hagyott ki az évadban, mely során három bajnoki találatot jegyzett.

A 2005-ös születésű középpályás 54 felnőtt tétmérkőzéssel a háta mögött csatlakozik az OTP Bank Liga előző kiírásának ezüstérmeséhez, korábban az U17-es válogatott labdarúgóval erősödött tehát a KTE.

„Már akkor nagyon boldog voltam, amikor egyáltalán lehetőséget kaptam arra, hogy megmutathassam magam Kecskeméten. Nagyon megtetszett a klubot körülvevő jó hangulat, jól éreztem magam az edzéseken, maximálisan magamének érzem a klub filozófiáját.

Hihetetlenül boldog voltam, amikor közölték velem, hogy szeretnének leigazolni.

Tudom, hogy nagyon sok munka vár még rám, hogy eljussak a bemutatkozásig, de minden adott ehhez, hiszen akár NB III-ban, akár NB II-ben is fejlődhetek. A lehető legjobb helyre kerültem, mert jól teljesítek, biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni az esélyt, nagyon várom már a szezont. Nagyon élvezem az edzéseket, eleinte persze kicsit fura volt, hogy olyan játékosokkal lehetek a pályán, akiket nem is olyan régen még csak a tv-ben láttam, de rendkívül befogadó volt a társaság, kitűnő közösség tagja lehetek immáron."

FRISSÍTÉS

A Kecskeméti TE kerete újabb fiatallal bővült, a próbajátékon megfelelő 18 esztendős Artner Dávid is szerződést kapott. A klubhonlap beszámolója szerint a 2004-es születésű középpályás a Tiszakécske elleni edzőmeccsen gólpasszt adott, és az edzőtáborban is ott van a csapattal. 

„Szeretném először is megköszönni a szakmai stábnak a bizalmat, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ez a klub bebizonyította az utóbbi két évben, hogy jó szakmai munkával és egységgel, szervezett és tudatos játékkal komoly eredményeket is el lehet érni. Az én célom az, hogy részese lehessek ennek én is, minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben, jó játékkal segítsem a csapatot. A társaság és a stáb nagyon jól fogadott, egy kemény periódust tudhatunk magunk mögött az utóbbi két héttel és a Tiszakécske elleni edzőmeccsel, mely jól sikerült számunkra."

(Kiemelt képünkön: Kovács Kolos Forrás: kecskemetite.hu)