UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás Szakszemmel

2023-07-10 08:56

Így lettünk bajnokok: Rasovszky Kristóf ma már nem mászik az asztal alá

Folytatódik az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek ötödik vendége Rasovszky Kristóf olimpia ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:  

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?  

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a mostani széria beszélgetései is – nem mintát, de – példát mutathatnak minden érintettnek. 

Szilágyi Áron, Kammerer Zoltán, Lőrincz Tamás és Baji Balázs után az UP Sport YouTube-csatornáján az olimpia ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszóval, Rasovszky Kristóffal beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője. 

Szó esik például arról, hogy gyerekként miért mászott be rendszeresen az asztal alá, ha méltánytalanság érte; hogy balatoni srác létére miért csak 18 évesen úszta át először a tavat; hogy a szülei mostanáig szinte minden versenyre elkísérik. 

A folytatásban Keszthelyi Rita és Berki Krisztián mellett a tervek szerint Péni István, Szoboszlai Dominik és Valter Attila is a sorozat vendége lesz. 

A Rasovszky Kristóffal készült interjú itt tekinthető meg: 

Nézd meg a sorozat korábbi részeit is! 

Szilágyi ÁronKammerer ZoltánLőrincz Tamás, Baji Balázs

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem:  

https://www.youtube.com/channel/UCSGNC33H1aMhtQuMM-71q-g  

Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg: 

https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok  

Kiemelt képünkön: A stúdióban Rasovszky Kristóf (jobbról) és Bruckner Gábor Fotó: Mura László