UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-07-15 13:07

Felemás kezdés a lengyelországi utánpótlás Európa-bajnokság nyitó napján

A gliwicei kontinenstorna a csapatversennyel kezdődött pénteken – az egyéni küzdelmek július 19-én rajtolnak –, és a négy magyar csapat összesen hét párharcot vívott – számolt be a Magyar Asztalitenisz Szövetség hivatalos honlapján.

Az ifjúsági fiúk az Európa élmezőnyébe tartozó franciák ellen kezdtek, akikkel mellesleg júniusban Budapesten egy hétig együtt készültek, akiktől végül 3:2-es vereséget szenvedtek. Szántosi Dávid mindkét meccsét megnyerte, Lei Balázs a mindent eldöntő ötödik partit 3:2-re veszítette el. Később a fiúk az ukránokat magabiztosan verték, így minden esélyük megvan, hogy a biztos nyolcaddöntőt érő első két hely valamelyikére odaérjenek a csoportban.

A serdülő fiúknál Varga Botond az egyes mérkőzésein hibátlan napot zárt. A spanyolok ellen ehhez Gergely Márk hozzátett egy győzelmet, így 3:2-re nyert, a szlovákok elleni csoportrangadót viszont 3:2-re elveszítette a magyar csapat.

A serdülő lányok szintén győzelemmel kezdtek, a Nagy Judit, Dohóczki Nóra, Barcsai Sophie összetételű trió 3:0-ra múlta felül a belgákat, este viszont a hagyományosan erős románok ellen csak a páros mérkőzést sikerült megnyernie.

Az ifjúsági lánycsapat a legjobb 16 közé való jutást tűzte ki célul, az első találkozóját azonban 3:1-re elveszítette Szerbiával szemben.

Az eredmények IDE kattintva érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: asztaliteniszezz.hu)