UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2023-07-15 23:13

U17-es vb-bronzérmes a leánycsapat; 12 éves egyiptomi győzött

A Rajncsák Diána, Haraszin Linda, Králl Dóra alkotta leánycsapat bronzérmet szerzett az öttusázók alexandriai U17-es világbajnokságán, melyet egyéniben a 12 éves Farida Khalil nyert meg.

Szombaton az egyiptomi Alexandriában az U17-es öttusa-világbajnokság egyéni döntőit rendezték. 

A magyarok közül a legjobban Rajncsák Diána szerepelt, aki a korosztályos vb-ken most debütáló akadálypályán a második legjobb volt a finálé mezőnyében, összességében pedig az előkelő 6. helyen végzett.

Rajncsák Diána hatodik lett az U17-es vb-n Fotó: UIPM / Nuno Gonçalves

Tőle csak egy pozícióval maradt el, így hetedik lett Haraszin Linda, aki a döntőben a harmadik leggyorsabbként teljesítette a záró, kombinált versenyszámot (lövészettel egybekötött futás). 

Haraszin Linda (jobbra) a hetedikként fejezte be az U17-es vb-t Fotó: UIPM / Nuno Gonçalves

És miután Králl Dóra is befutott a 11. helyen,

a Rajncsák, Haraszin, Králl összetételű leánycsapat 3841 ponttal bronzérmet szerzett a győztes egyiptomiak (3889) és a németek (3848) mögött.

A negyedik magyar leánydöntös, az egyéni U17-es Európa-bajnok Herbák Emma most a 20. helyen zárt. 

Králl Dóra jó szereplése is kellett a csapatbronzhoz Fotó: UIPM / Nuno Gonçalves

A lányok között az egyéni aranyérem a hazaiak ígéretének, Farida Khalilnak járt, aki – a nemzetközi szövetség adatbázisa szerint – 2011 februárjában született, azaz csupán 12 esztendősen állhatott fel az U17-es világbajnokság dobogójának legtetejére. Az egyiptomi reménység mindegyik versenyszámban a legjobbak között volt a döntőben, sőt, úszásban egytől egyig lepipálta az idősebbeket. 

Farida Khalil 12 évesen ünnepelhet U17-es vb-győzelmet Fotó: UIPM / Nuno Gonçalves

A fiúk döntőjében a legjobb magyar szereplés Kiss-Szőlösi Álmos 14. helyéhez köthető. Gyurka Hugó a 21., Hornok Levente a 27., Mészáros Márton a 28. lett. Csapatban a Kiss-Szőlösi, Gyurka, Hornok trió az 5. helyet érdemelte ki. A fiúknál az egyéni győzelmet a francia Mathis Issaka Idelarge szerezte meg, csapatban az egyiptomiak nyertek. 

A részletes eredmények ITT érhetők el. 

(Kiemelt képünkön balról: Králl Dóra, Rajncsák Diána, Haraszin Linda Forrás: MÖSZ)