UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-07-20 16:36

Pénteken kezdődik a B-divíziós U18-as fiú Európa-bajnokság Portugáliában

A Szarvas Gábor vezette U18-as fiú kosárlabda-válogatott péntek délután a montenegróiak ellen kezdi meg a szereplését a portugáliai B-divíziós Európa-bajnokságon, amelynek úgy vágnak neki a mieink, hogy a feljutást tűzték ki célul.

A magyar csapat az A-divíziós lengyel válogatott otthonában, Krakkóban zárta felkészülését a pénteken rajtoló, B-csoportos U18-as fiú Európa-bajokság előtt. Szarvas Gábor együttese 79–64, majd 84–56-ra maradt alul a magasabb jegyzett riválissal szemben. A mieink korábban egyszer-egyszer győztek, illetve kikaptak a horvátok és a britek ellen is, míg kétszer szenvedtek vereséget az. osztrákoktól.

„Harminchat edzés, nyolc felkészülési meccs állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy ütőképes csapatot kovácsoljunk az Eb-reEllenfeleink között több A-csoportos válogatott is szerepelt, fontosnak tartottam, hogy már ebben a szakaszban is találkozzanak kellő keménységgel és sebességgel a játékosaim – értékelte a felkészülést Szarvas Gábor a hazai szövetség honlapján.

Majd a szövetségi edző hozzátette: elégedett a fiúk hozzáállásával és az elvégzett munkával. A másodvonalbeli kontinenstornának július 21. és 30. között a portugáliai Matosinhos városa ad otthont.

„Persze, akadnak még láthatóan olyan játékelemek, amelyekben több koncentrációra lesz szükség: ilyen az eladott labdák számának csökkentése, valamint a külső dobások pontossága. Motiváltan és sikerre éhesen keltünk útra Portugáliába. Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy minden feltételt biztosítottak a felkészülésünkhöz.

Most már rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk az Európa-bajnokságon.

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a még felkészülés derekán, Székesfehérváron látogatta meg a válogatottat, és kérdezte a főszereplőket a várakozásokról az Eb kapcsán.

A csapat nem kisebb céllal vág neki a kontinenstornának, mint hogy hosszú idő után első magyar fiúválogatottként kiharcolja a feljutást az elitbe. 

B-DIVÍZIÓS U18-AS FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
A magyar csapat programja (csoportmérkőzések):
Július 21., péntek 16:30
Magyarország–Montenegró
Július 22., szombat 16:30
Magyarország–Grúzia
Július 23., vasárnap 19:00
Magyarország–Szlovákia 
Július 25., kedd 14:00
Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Július 26., szerda 21:30
Magyarország–Albánia
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Karda Dominik, Flasár Botond, Laczházi Bence, Maly Benedek, Radó Ádám, Kégel Tamás, Szita Márton, Bor Gábor, Antalics Dániel, Angyal Medárd, Szalay Domonkos, Major Bulcsú

A hatos csoportból az első két helyen záró együttes jut tovább a negyeddöntőbe. A legvégén pedig a torna dobogósai jutnak fel az A-divízióba.

(Kiemelt kép forrása: MKOSZ)