UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-22 14:35

Kétnapos tehetségfelmérő tábor Telkiben

Kétnapos tehetségfelmérő tábort tartottak Margret Kratz szövetségi kapitány vezetésével a női válogatottak szakvezetői Telkiben.

Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő táborban azok a tehetséges játékosok vehetnek részt, akik felkeltették a szövetségi kapitány, Margret Kratz figyelmét, illetve akiket klubjuk részvételre javasolt. A telki edzőközpontban tehetségfelmérő edzéseket és minitornákat tartottak a játékosoknak, a legfontosabb cél a válogatott keretek bővítése volt.

Idén a lányok többek között a Ferencvárosi TC-ből, a Haladás VSE-ből, az MTK-ból, a Budaörsi SC-ből, az Astrából és a Puskás Akadémiából érkeztek – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. A 2005-ös és 2006-os korosztályt különválasztották az idősebbektől, külön értékelték az U19-es válogatott és az A-válogatott kerettagságára pályázó jelölteket. A kiválasztó táborban az év felfedezettje, a 16 éves Sinka Napsugár is részt vett, aki már az idősebb korosztállyal edzett.

Az U19-es korosztály tagjai Szarvas Alexandra és másodedzője, Jason Antille, valamint Gajdóczi Tibor edzésén vettek részt, számukra a korosztályos válogatott keretéhez való csatlakozás a cél. 

Nagyon pozitív az első benyomásom, nagyszerűen dolgoztak a lányok. Tetszett a mentalitás, tetszett, ahogyan hozzáállnak az új dolgokhoz. Nagyon jó hangulatban teltek az edzések, amit külön fontosnak tartok, már nagyon várom a közös munka folytatását.

– nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

 

(Kiemelt kép forrása: valogatott.mlsz.hu)