UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

EYOF

2023-07-23 23:57

EYOF 2023: hivatalosan is megnyitották a maribori multisporteseményt

A vasárnap esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött Mariborban a XVII. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál.

A vasárnap esti megnyitóval

hivatalosan is elkezdődött a XVII. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál a Mariborban.

Az ünnepséget Szlovénia második legnagyobb városának stadionjában rendezték. Az eseményen ott volt a 104 fős magyar csapat is. A magyar zászlót a bevonuláskor Jackl Vivien úszó és Gazsó Péter kézilabdázó vitte. 

Jackl Vivien és Gazsó Péter vitte a magyar zászlót Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a maribori stadionban a szlovén zászló mellé felvonták az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) zászlaját is; a vendéglátók nemzeti himnusza mellett Beethowen Örömódája is felcsendült. Az olimpiai lángot Tim Marovt szlovén sportoló gyújtotta meg. Az EOC elnöke, Spyros Capralos köszöntötte a résztvevőket, köszönetet mondott többek közt a házigazda szlovénoknak, Maribornak, a Szlovén Olimpiai Bizottságnak és az önkénteseknek. Az EYOF-ot Natasa Pirc Musar, Szlovénia elnöke nyitotta meg. A házigazdák nevében a Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke, Franjo Bobinac méltatta az EYOF jelentőségét. A megnyitót zenés, sportos színpadi betétek színesítették. Az ünnepségen részt vett Fábián László csapatvezető-főtitkár és dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója is.

Egyébként vasárnap a megnyitó előtt a teniszezők már elkezdték a versenyüket. Beviz Lujza olasz ellenfél ellen nyert két szettben, és jutott a 2. fordulóba, míg Kovács Marcell német vetélytárs ellen kapott ki két játszmában az első körben.

Mariborban egy héten át 48 ország 2419 sportolója versenyez 11 sportágban/szakágban, és összesen 122 versenyszámban hirdetnek bajnokot. 

(Kiemelt képünkön: a magyar csapat bevonulása Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)